Dolaze oblaci, pada tlak, jača jugo i jugozapadnjak

Objavljeno 10.05.2020 - IzdvojenoVijesti

Dolaze oblaci, pada tlak, jača jugo i jugozapadnjak

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo uz sunčana razdoblja. Ponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, prema otvorenome moru jugo. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, uz obalu između 13 i 16 °C, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 22 °C.

I u Dalmaciji promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Malo kiše ponegdje može pasti uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, na moru između 14 i 16 °C, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

Promjenljivo i razmjerno toplo i na jugu Hrvatske. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, a moguć je i poneki pljusak. Puhat će umjereno, prema otvorenome moru i jako jugo.”

U ponedjeljak još južina pa promjena…

“U ponedjeljak u unutrašnjosti promjenljivo uz izraženu južinu. Mjestimice kiša i to uglavnom u zapadnim krajevima, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U utorak većinom oblačno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana, te uz osjetan pad dnevne temperature zraka. U srijedu djelomice sunčano ponegdje uz malo kiše, većinom na zapadu, uz porast temperature.

Na Jadranu do srijede promjenljivo i nestabilno, u ponedjeljak uz jako i olujno jugo, koje će u utorak oslabjeti, a na sjevernom i srednjem dijelu prolazno će zapuhati bura. U ponedjeljak i utorak kiše će biti posvuda, pri čemu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U srijedu djelomice sunčano, na sjeveru ponegdje uz malo kiše.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama