Dva milijuna noćenja u Poreču mjesec dana prije nego lani

Objavljeno 03.08.2022 - Turizam

Dva milijuna noćenja u Poreču mjesec dana prije nego lani

Ove turističke sezone bilježimo sve bolje rezultate. Poreč, jedno od naših najposjećenijih odredišta, ostvario je dva milijuna noćenja, i to čak mjesec dana ranije nego prošle godine, potvrdila je novinarka Anita Bartolović, koja je u podnevnom Dnevniku HTV-a iznijela više podataka o turizmu u Poreču ove sezone, kojom su zadovoljni i grad i Turistička zajednica.

– Dvomilijunto noćenje u Poreču je ostvareno ranije nego prošle godine, kada je ono ostvareno krajem kolovoza, što zapravo govori o tome koliko je ova sezona uspješna. Treba dodati da je na isti dan, 3. kolovoza rekordne 2019. godine, dosegnut je broj od dva milijuna noćenja, rekla je Anita Bartolović.

– Trenutačno u Poreču boravi 30 tisuća turista, a smješteni su ponajprije u hotelskom smještaju, zatim u kampovima, pa u privatnom smještaju . Najčešći gosti su Nijemci, zatim slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati, Talijani, a na šestom su mjestu gosti iz Češke, izvijestila je o turističkim podacima.

Dodala je da je u povodu dvomilijuntog noćenja danas je održana konferencija za novinare na kojoj su se predstavnici Grada Poreča i Turističke zajednice pohvalili dosadašnjim rezultatima i istaknuli zadovoljstvo trenutačnim stanjem turističke sezone u Poreču.

U Poreču je otvoren novi adrenalinski park s pump trackom za treninge vrhunskih biciklista
– Došli smo na 2019., indeks je 100. Kada gledamo da imamo 700 kreveta manje u našoj destinaciji zbog radova na smještajnim kapacitetima, onda zaista možemo biti zadovoljni, izjavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

– Potičemo sadržaje u predsezoni i posezoni gdje imamo još mogućnosti rasta i razvoja. Ova turistička sezona pokazala je da imamo potencijala. U predsezoni smo ostvarili čak za 30% bolji rezultat nego 2019., istaknuo je Nenad Velnik, direktor Turističke zajednice Poreča.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama