fbpx

Dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama

Objavljeno 17.03.2023 - Zabava

Dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama

Dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama – otkrijte Tajni život šuma i doživite Procvat

U okviru Festivala svjetla Zagreb, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, postavljene su i dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama koje čekaju da ih otkrijete u skrivenim zakutcima Gornjeg grada. U prolazu Lovački rog tako možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja Procvata (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u Tajni život šuma (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihovog imaginarnog svijeta. Prva instalacija zamišljena je kao oda proljeću, inspirirana ljepotom cvjetanja i novih početaka, dok druga osvjetljava zamišljeni život koji se odvija oko stabala i podno njihovih krošnji te vas poziva da otkrijete iznenađujuće stvari koje se događaju u tišinama i dubinama šuma.

Iza obje instalacije stoji kreativni tim udruge Umjetnost za grad posvećene umjetničkim projektima u javnom prostoru. Uz autoricu idejnih koncepata i kreativnu producenticu Anu Mikin, Procvat potpisuju multimedijalna umjetnica Jelena Petric, a Tajni život šuma scenografkinja Iva Rodić Novak. Kako sve to zvuči osmislio je Hrvoje Nikšić, dok je Procvat na klaviru odsvirao Teo Martinović.

Instalacije je moguće razgledati svakodnevno od 18 do 23 sata sve do nedjelje, 19. ožujka 2023. godine. U prolazu Lovački rog obavezno je jednosmjerno kretanje iz smjera Ilice. Više informacija dostupno je na web stranici festivalsvjetlazagreb.hr

Autor: Ana Mikin

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama