DVORIŠTA NA ČAK 3 NOVE LOKACIJE KROZ 12 DANA – NE PROPUSTITE NAJZABAVNIJE DOGAĐANJE U GRADU!

Objavljeno 06.07.2022 - Zabava

DVORIŠTA NA ČAK 3 NOVE LOKACIJE KROZ 12 DANA – NE PROPUSTITE NAJZABAVNIJE DOGAĐANJE U GRADU!

Na pet lokacija, od toga na čak tri posve nove, čak dva danas više – ukupno 12! – Dvorišta ponovno otkrivaju skrivene tajne Gornjeg grada!
Zabava, druženje, otkrivanje, doživljaji… Ponuda, ambijenti, osvježenje, glazba…

Zagreb, 6. srpnja 2022. – Ovog ljeta ne propustite – Dvorišta! Od srijede 13.7. do nedjelje 24.7. ta omiljena ljetna manifestacija otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli i omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. A ove sezone, u sklopu Dvorišta, imat će se doista što za doživjeti!

Tako, Dvorišta predstavljaju dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. godine, u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku i donje, skriveno s pogledom na Radićevu ulicu.

No, Dvorišta ove sezone otkrivaju i nešto posve novo! Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Napokon, Dvorišta predstavljaju lokaciju koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit. Dvorište Palače Erdödy-Keglević, u kojem je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a koja je nekoć bila posljednji dom vođe hrvatskog preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

„Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom, pružajući svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri, čime pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba. Svake godine projekt se nastoji oplemeniti novitetima, stoga pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i sve posjetitelje, da prošetaju Gornjim gradom i uživaju u ambijentima prekrasnih dvorišta, inače zatvorenih za javnost. “, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo. Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić samo su neki među mnogima koji su neke od koraka na počecima svojih karijera ostvarili upravo na Dvorištima.

Bila su Dvorišta i pozornica za mnoge etablirane glazbenike od Jelene Radan, Ivane Kindl, Songkillersa i Caimán Verde do legendarne Zdenke Kovačiček i Branka Bogunovića Pifa, pa i za mnoge klasičare od Ansambla Antiphonus, preko Zagrebačkog puhačkog ansambla, gudačkih kvarteta, kvarteta saksofona, harfistice Ivane Biliško i dr. Posebno je važno istaknuti kako su Dvorišta tijekom svih ovih godina ponudila izuzetno široki spektar glazbenih žanrova od jazza i klasike do popa.

Nema, stoga, nikakve sumnje da će Dvorišta i ove sezone donijeti puno i glazbenih užitaka te izazova, a u trenutku u kojem se mnoge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi i žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina, a sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima dobre glazbe koju ne smijete propustiti. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate.

Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je kao i dosad – slobodan!

I što još dodati nego: od 13. do 24. srpnja vidimo se na Gornjem gradu – Zakačite se za Dvorišta!

Autor: Darja Dragoje

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama