EFRI HUMANITARNA AKCIJA – 60 godina humanosti

Objavljeno 22.12.2020 - Zanimljivosti

EFRI HUMANITARNA AKCIJA – 60 godina humanosti

EFRI zajednica, koja okuplja studente, alumnije i zaposlenike Fakulteta, obilježila je kraj godine humanitarnom akcijom pod nazivom „EFRI- 60 godina humanosti“ s kojom je simbolično najavila i ulazak u slavljeničku godinu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nastavnu i znanstvenu izvrsnost kroz desetljeća postojanja pratio je entuzijazmom i želja za pomaganjem potrebitima u našem društvu kao jedna od vrijednosti koju nose sa sobom članovi naše EFRI zajednice.
U ovom vrlo izazovnom razdoblju, odlučili smo pomoći osobama koja često u ovakvim akcijama prođe „ispod radara“. To su osobe slabijeg imovinskog stanja, najčešće starije, ponekad bez vlastitog doma, neke od njih s invaliditetom, a sve imaju jedan zajednički nazivnik – u životu su ostale same.

U suradnji sa Socijalnom samoposlugom odlučili smo saznati tko su oni i što im doista treba i dobili smo popis njihovih želja, koje su bile u rasponu od pločica za zid i vreća cementa pa sve do hrane i kupnje bonova za mobitel i male pomoći u plaćanju režija. Jednog korisnika uspjeli smo posebno iznenaditi i umjesto njegove skromne želje za daljinskim upravljačem kupili smo mu novi televizor.
Rezervacije za kupnju poklone planule su istog dana, te su se studenti i Alumni članovi iz cijele Hrvatske brzo organizirali u plaćanju računa i kupnji bonova za korisnike. Uz četrdesetak poklona prikupljene su velike količine namirnica i higijenskih potrepština koje su se našle na policama riječke Socijalne samoposluge.

U ovo blagdansko vrijeme lijepo je vidjeti osmjehe na licima naših sugrađana.

Autor: Diana Ježina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u