Engleske sportašice i sportaši jedrile po riječkom akvatoriju

Objavljeno 27.10.2021 - SportVijesti

Engleske sportašice i sportaši jedrile po riječkom akvatoriju

Četrnaest mladih plivačica i plivača engleskog kluba Hatfield koji tjedan dana borave u Rijeci na pripremama, okušalo se danas i u jedrenju. Dvije posade plivača isplovile su na jedrilicama riječkog KIGO Yachtinga i provele aktivno popodne na moru u društvu poznatih riječkih moreplovaca, Davora Perovića iz Fiumanke te Lea Pavele te Filipa Gardoša iz Kiga.


Kvalitetna sportska infrastruktura, dobra prometna povezanost, blaga klima i dobar položaj, čine Rijeku jednim od popularnih odredišta plivača iz čitave Europe koji za svoje pripreme timova u zimskom periodu nerijetko dolaze u naš kraj. Jedan od njih je i engleski plivački klub Hatfield čiji je glavni trener poznati bosanskohercegovački plivač Janko Gojković.

Po završetku uspješne plivačke karijere, ostao je u plivanju i danas radi kao trener, od čega posljednjih šest kao glavni trener kluba Hatfiled u Velikoj Britaniji. Rado dolazi u Rijeku s kojom je povezan brojnim sportskim prijateljstvima i lijepim uspomenama, a danas ih uz njega stvaraju i mladi plivači iz Velike Britanije koje svake godine dovodi u Hrvatsku na pripreme i kojima prenosi svoje veliko sportsko i životno iskustvo.
Uz obavezne plivačke treninge, njihov boravak ispunjen je i drugim aktivnostima i upoznavanjem s drugim sportovima kako bi što bolje upoznali kraj u koji dolaze i povezali se s drugim sportašima.

„Od kad sam 2015. godine počeo trenirati ovaj klub dolazimo na pripreme u Rijeku. Nismo bili jedino tijekom lockdowna. S PK Primorjem me vezuju brojna poznanstva, a Rijeka nam nudi odlične uvjete kao i Opatija za smještaj. Boravak nastojimo oplemeniti i drugim sadržajima. Obišli smo Istru, jučer smo bili na veslačkom treningu VK Jadran, danas jedrimo. Ovo je naša drugo jedrenje u Rijeci, prvi puta smo bili na regati Torpedo kup, no za razliku od današnjih prekrasnih uvjeta, tada nije bilo vjetra. Svakako ćemo ponoviti“.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama