Festival europske kratke priče

Objavljeno 21.05.2013 - Kultura

Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče održava se od 26. do 31. svibnja u Booksi, Studentskom centru, u Dvorištu, Medijateci Francuskog instituta, Talijanskom institutu za kulturu i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Festival će se službeno otvoriti 21. svibnja u 20 sati u Booksi, a prvi gosti s kojima se možete upoznati bit će Rachel Trezire, Josip Novakovich i Keith Ridgway.

Zemlja partner dvanaestog Festivala europske kratke priče je Wales. Velška kratka priča ima dvije paralelne povijesti, u kojima se odražavaju dva matična jezika zemlje: engleski i velški – kratka priča na engleskom počinje s My People Cardoca Pritcharda, a koji će uzbudljivi dio predstaviti 12. FEKP saznat ćete uskoro.

U želji da se kratke priče na ovogodišnjem festivalu obogate slikom i zažive u vizualnom svijetu, ovogodišnjem će se festivalu pridružiti umjetnička forma koja spaja sliku, priču i pokretne slike. Šest stripašica, neustrašivih autorica, odvažilo se na ovu pustolovinu stvaranja stripa iz priče, a one su: britanska stripašica Karrie Fransman, Lea Kralj Jager, Helena Janečić, Ivana Armani, Ivana Pipal i Sara Divljak. Pod budnim okom i uz pomoć strip umjetnika Stjepana Bartolića, kratki su stripovi pretvoreni u animiranu najavu koje ćete vidjeti i čitati na festivalu.

Osim večernjih čitanja i razgovora, Festival europske kratke priče u program je uvrstio i prevodilačke radionice iz velške književnosti za zagrebačke studente anglistike, a najbolji prijevod bit će proglašen na festivalu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama