Festival znanosti 2013.

Objavljeno 22.04.2013 - Zanimljivosti

Festival znanosti 2013.

Sveučilište u Zagrebu, British Council i Tehnički muzej, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta, organiziraju 11. festival znanosti, šestodnevnu manifestaciju koja na jednostavan i zanimljiv način popularizira znanost povezujući javnost, mlade, znanost i medije. Ovogodišnji festival održavat će se od 22. do 27. travnja.

Na svečanom otvorenju Festivala znanosti u Zagrebu 23. travnja 2013. u 20 sati u Tehničkom muzeju prigodnim će se riječima nazočnima obratiti prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovogodišnjem Festivalu znanosti opsežnim se programom zanimljivih i pristupačnih sadržaja (radionice, predavanja, predstavljanja, izložbe, projekcije filmova, predstave, znanstveni kafići, tribine i sl.) predstavljaju i populariziraju dostignuća iz raznih znanstvenih disciplina.

Festival znanosti, manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine, namijenjena je učenicima, studentima i ostalim građanima s ciljem da im se približi znanost kao osnovni pokretač tehnološkog napretka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Osim u Zagrebu, Festival znanosti istodobno se održava i u Osijeku, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Dubrovniku, Malom Lošinju i drugim mjestima.

Središnja je tema ovogodišnjeg festivala Budućnost, ali se kao i prijašnjih godina bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne širokoj javnosti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama