FESTIVAL ZVUKOM PREKO VODE PRIVUKAO BROJNE RIJEČANE I GOSTE KOD EXPORTA

Objavljeno 12.07.2020 - Zabava

FESTIVAL ZVUKOM PREKO VODE PRIVUKAO BROJNE RIJEČANE I GOSTE KOD EXPORTA

Zvukom preko vode, dvodnevni festivalski program pokraj Exporta na Delti, koji udruga Ri Rock organizira pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture započeo je u petak u prijepodnevnim satima besplatnim dnevnim programom, a navečer se nastavio žestokim riječkim zvukom, do kasno u noć. Subota je tijekom dana ponovno donijela živost na Grobničkoj rivi, a sve završava još jednim koncertom, uz propisane mjere HZJZ-a.

Publika je tako tijekom petka uživala u Sajmu rukotvorina, dvjema radionicama za sve generacije: Ri Rock akademiji i radionici udaraljki i puhačkih instrumenata Music Makers, a u večernjem dijelu sve je završilo nastupima riječkih bendova Pokle, Valovi, Kung FOO Fighters, Iz@ Medošević & Borgie, Po Metra Crijeva, Speedclaw i Old Night.

Ovaj prvi festivalski vikend u Exportu nastavljen je u subotu. Dnevni program počeo je u 10 sati Sajmom rukotvorina i Izložbom mladih umjetnika Galerije SKC, a nastavio se radionicama bubnja, gitare, basa i pjevanja Ri Rock Akademije te radionicom Poi – formom plesa i vrstom žonglerske tehnike koja potječe s Novog Zelanda.
U poslijepodnevnom dijelu okupljeni su mogli prisustvovati susretu automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina Rust’n’Roll te u devetom okupljanju ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe, koji su se nakon cjelodnevnog đira od Rijeke preko Bakra do Crikvenice i natrag naposljetku skupili kod Exporta, kako bi svi zajedno uživali u večernjem dijelu programa festivala Zvukom preko vode.

Subotnja svirka okupila je bendove: PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

Aitor: Lena Stojiljković

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama