fbpx

Film Marine Musulin i Zorana Kreme: Premijera dokumentarca o Kreši Kovačičeku u Art-kinu

Objavljeno 08.11.2023 - Kultura

Film Marine Musulin i Zorana Kreme: Premijera dokumentarca o Kreši Kovačičeku u Art-kinu

Nacionalna premijera dokumentarnog filma Krešo o riječkom performeru, grafičaru, glazbeniku profesoru i kustosu Kreši Kovačičeku, u režiji Marine Musulin i Zorana Kreme, održava se u Art-kinu u petak, 10. studenog u 20 sati, uz gostovanje filmske ekipe, glavnog protagonista i brojnih aktera u filmu.

Krešo Kovačiček jedna je od najzanimljivijih figura riječke alternativne scene 90-ih i 2000-tih. Od 2016., Krešo gubi stalno boravište i skvotira prostore napuštene tvornice papira Hartera. Međutim, u kolovozu 2017. misteriozno nestaje. Za Krešom tragaju policija, novinari, nekadašnji susjedi, ali i niz prijatelja, među kojima i redatelji filma. Tragajući za njim, Marina Musulin i Zoran Krema putuju sve do Francuske, a putem otkrivaju više i manje znane fragmente Krešinog života.

Ovo je film o riječkoj alternativnoj sceni, prijateljstvu, amplitudama života, bijegu, humoru i mraku, identitetima i unutarnjim borbama.

Režiju, scenarij i kameru potpisuju Marina Musulin i Zoran Krema, montažerka je Dora Slakoper, producent Zoran Krema, izvršna producentica Jelena Androić, za dizajn zvuka zaslužan je Zoran Medved (Studio Surogat), za obradu slike Sara Salamon, za animacije Antonija Veljačić, a za grafički dizajn Ana Labudović.

Nakon premijernog prikazivanja, film Krešo u Art-kinu reprizno još igra tri puta: 11. i 12. studenog u 18 sati te 14. studenog u 20:15 sati.

Ulaznice su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.

Autor: Marta Ban

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama