Frljić odlazi ih HNK malo prije nego je dobio otkaz

Objavljeno 28.04.2016 - KulturaVijesti

Frljić odlazi ih HNK malo prije nego je dobio otkaz

Svima je poznato djelo Olivera Frljića i njegovi politički stavovi oko državotvornih hrvatskih pitanja s kojima ne može biti intendant niti jednog kazališta koje plaćaju građani hrvatske kroz proračun.

Danas je Oliver Frljić podnio ostavku na mjesto intendanta HNK Rijeka jer je saznao da mu je novo Ministarstvo kulture već pripremilo pismo s kojim se jasno daje do znanja da je Frljić dobio otkaz! Nije nikakva tajna da je Frljić svojim djelovanjem iritirao mnoge građane Hrvatske, pa su se ljudi počeli ujedinjavati u ideji njegove smjene.

Današnja njegova ostavka na mjesto intendanda HNK u Rijeci dočekana je s velikim oduševljenjem u Rijeci i ostatku Hrvatske, no za novu gorčinu u riječkim ustima pobrinuli su se ponovno Obersnelovi političri koji su navodno predložili Frljića da bude dio tima za realizaciju projekta Europske prijestolnice kulture što je doista šokantno.

Poznavajući Frljićev dosadašnji rad on će provokacijama iz drugog svjetskog rata, ustašama, partizanima i fašistima upropastiti ugled Rijeke kao glavnog grada kulture Europe, te skrenuti kulturu u crnu stranputicu.

Ministar kulture Hasanbegović već je ukazao na problem frljićevizacije programa Rijeke za godinu kada će jedan hrvatski grad postati grad kulture Europe.

Kulturnjaci drže da će Frljić više zagovarati promociju jugoslavenske kulture, a manje kulturu Hrvatske i Italije kojoj je Rijeka pripadala godinama. To je i logično jer Frljić niti ne poznaje dobro kulturu Italije i Hrvatske, posebno ne onu u Rijeci.

Može li Obersnel skupiti snage i odustati od provokacije hrvatskih građana u Rijeci i konačno postaviti na važne funkcije u gradu ljude koji su normalni, kulturni i ne provokatori ostaje da se vidi?

Hoće li Obersnel otvoriti svečanost proglašenja  grada Rijeke kao grada kulture EUa ostaje da se vidi, jer su lokalni izbori prije 2020. godine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u