fbpx

Gotovo 9.000 maškara proplesalo riječkim Korzom

Objavljeno 11.02.2024 - Zabava

Gotovo 9.000 maškara proplesalo riječkim Korzom

Brz i žestok ovogodišnji Riječki karneval ovu nedjelju je obilježila Međunarodna karnevalska povorka. Brojni programi u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu, a bilo je svega – od sporta, koncerata, pjesme, maškaranih tanci do humanitarnih događanja.

Maškarane grupe, točnije njih 93 s ukupno 59 alegorijskih kola, pokazale su svoje predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine. Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada Gradonačelniku Rijeke. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć gdje još uvijek traje pravo maškarano ludilo.

Snimku Međunarodne karnevalske povorke možete pogledati na stranici Turističke zajednice grada Rijeke na adresi www.visitrijeka.hr, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri moći će se pogledati u dva dijela – u subotu 17. veljače i nedjelju 18. veljače oko 9.00 sati.

Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj izaći će na 32 stranice u Novome listu u ponedjeljak 12. veljače.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama