Grad Rijeka protiv EKO-elektro automobila

Objavljeno 19.03.2015 - Vijesti

Grad Rijeka protiv EKO-elektro automobila

Zvuči potpuno nevjerojatno no Grad Rijeku ne zanimaju elektro automobili i ne žele pomoći niti na jedan način da takvih automobila u gradu Rijeci bude više. Trenutačno se u Rijeci ne može nigdje parkirati elektro vozilo besplatno niti se isto ne može nigdje organizirano napuniti. Da sramota bude još veća do kraja 2014. godine na parkiralištu Zagrad je trebao biti gotov projekt koji bi obuhvatio četiti mjesta za elektro automobile s mogućnošću punjenja automobila, no projekt, pogađate,  nije do dan danas gotovo.

Potpuno nelogično zvuči informacija koju smo dobili iz Grada Rijeke, da oni niti ne razmišljaju o besplatnim parkiranjima elektro automobila u gradu bez da nekom treba punjenje vozila. Autonomija elektro automobila je oko 100 kilometara, i to je sasvim dovoljno da svatko od vozača može doći od svoje kuće do središta grada i nazad, i mnogima punjenje niti ne treba. Besplatno parkiranje bi bilo dovoljno i građanima bi to bio dovoljan poticaj za kupnju takvih vozila.

Ponukani brojnim upitima građana proslijedili smo upit u Grad Rijeku koji je izgledao ovako :

Poštovani,
zanima nas dali je Grad Rijeka predvidio lokacije za besplatno parkiranje elektro vozila u gradu Rijeka?
Ako da gdje i kada, a ako ne zašto ne?
Iz Rijeka prometa smo dobili informaciju da grad nikada nije razmatrao da se besplatno osigura parkiranje vozilima na struju. Navodno se planira da samo u Zagradu vlasnici vozila mogu puniti automobile na struju, ali da će i tamo morati plaćati parkiranje.
Zanima nas jeli to točno?

S poštovanjem,
Leo Pavela

KIGO.hr

Odgovor koji smo dobili je u najmanju ruku razočaravajuć :

Poštovani,

S obzirom na djelokrug rada pojedinih gradskih odjela i tvrtki, držimo nepotrebnim komentirati odgovor koji ste dobili od gradske tvrtke mjerodavne za temu vašeg upita.

pozdrav,

Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem.
Odgovor nije nitko potpisao tako da iz redakcije KIGO.hr ne znamo s kime bi trebali uopće pregovarati da bi građani saznali bilo što od ove važne teme.  Iz redakcije KIGO.hr poslali smo mail gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu u kojem izražavamo nezadovoljstvo radom navedenog odjela i tražimo reagiranje i smjene.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u