Gradonačelnik Rijeke konačno odgovorio – elektro automobili neće imati besplatno parkiranje u Rijeci

Objavljeno 24.03.2015 - Vijesti

Gradonačelnik Rijeke konačno odgovorio – elektro automobili neće imati besplatno parkiranje u Rijeci

Sadašnja politička garnitura u Rijeci ne misli osigurati elektro vozilima besplatno parkiranje u Gradu Rijeci. Trenutačno u Rijeci postoje samo dva vozila koja voze isključivo na elektriku, a kupnja novih elektro vozila nije mnogima još u planu. Prvo jer su mala, dosta su još skupa,  imaju malu autonomiju, ljudi se boje nesigurnosti od nestanka struje, predrasude da su baterije opasne po zdravlje, male brzine i nedovoljno mjesta gdje se automobil može puniti. Zbog svega navedenoga, mnogi gradovi u svijetu odlučili su se da će pomoći kupcima elektro automobila barem s besplatnim parkiranjem. U Rijeci nije tako. U višednevnoj prepisci između Grada Rijeke i KIGO.hr-a konačno smo uspjeli dobiti i konačan stav gradonačelnika Obersnela na ovu temu. Mail i nije baš napisan u europskom duhu, no ako odmaknemo pokušaj uvreda i podcjenjivanja na račun novinara KIGO.hr, možemo razaznati koji je konačan stav Grada Rijeke. Mail objavljujemo u cijelosti:

“Eto vi ste navikli komunicirati samo s predsjednicima država i stranaka pa vas kao skromni gradonačelnik ne razumijem. Inače svi novinari iz Rijeke pa iz Hrvatske znaju mailove i telefone osoba zaduženih za odnose s medijima i do sada nisam čuo primjedbe na njih. Vjerovatno iz razloga što nemaju toliko iskustva kao vi koji komunicirate s predsjednicima i ostalim važnim ljudima.
A sad odgovor jer očito iz mog prvog odgovora niste ništa razumjeli.
Do ljeta će u Rijeci biti tri punionice na otvorenim parkiralištima i 6 parkirnih mjesta za punjenje el. automobila u garaži Zagrad 2. Dok se budu punili neće plaćati parking, ali kad se ne pune ne vidim razloga zašto ne bi plaćali parkiralište kao i svi ostali. Ako to sagledavate s ekološkog aspekta može se postaviti što je s automobilima na stlačeni prirodni plin. Naime dok za nabavku el. vozila Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje subvencije za plinska vozila nema subvencija iako su također nesumnjivo ekološka. Dakle, još jednom, dok se pune ne plaćaju parking, a nakon toga kao i sva ostala vozila”
Vojko ObersnelSent from my iPadProbleme u komunikaciji KIGO.hr i Vojko Obersnel možete pročitati ovdje :
https://kigo.hr/tekst/leo-pavela-odgovorio-obersnelu-na-uvrede.html

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u