Grafike lošinjskog Boutique hotela Alhambra u Muzeju za umjetnost i obrt

Objavljeno 14.09.2016 - Kultura

Grafike lošinjskog Boutique hotela Alhambra u Muzeju za umjetnost i obrt

U sklopu godišnje Izložbe hrvatskog dizajna 1516 ove godine svoje mjesto pronašle su i grafike Boutique hotela Alhambra, hotelske grupacije LH&V.

Uz ranije sudjelovanje na nekolicini dizajnerskih projekata, ovo je drugi u nizu na kojem će se zahvaljujući radovima dvojca Kuharić Matoš predstaviti obnovljeni malološinjski Boutique hotel Alhambra.

Navedene grafike Boutique hotela Alhambra u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, bit će izložene u kategoriji „Prostornih i grafičkih intervencija i sistema“, a svi zainteresirani posjetitelji moći će ih pogledati u sklopu Izložbe hrvatskog dizajna 1516. od 13. rujna pa sve do 16. listopada. Grafike Boutique hotela Alhambra izradili su Luka Kuharić i Bojan Matoš iz agencije za dizajn i oglašavanje Kuharić Matoš, čiji su raniji radovi doveli Alhambru u finale prestižnog dizajnerskog natjecanja. U sklopu navedene izložbe također će biti dodijeljene Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva i Nagrade prema kategorijama prijave.

Cilj izložbe je autentično dokumentirati „trenutak” dizajnerske profesije. Također, ideja je pred publiku prostrti panoramsku sliku visoko postavljenih profesionalnih standarda, dok je krajnja svrha izložbe doprinos afirmaciji dizajna kao tržišno i društveno relevantne struke. U tom kontekstu ističe se upravo Boutique Hotel Alhambra koji naglašava ekskluzivnost i autentičnost posebno istaknute u očuvanosti tradicije, austrougarske elegancije i ugođaja.

„Ponosni smo što se Boutique hotel Alhambra ponovno našao u izabranom društvu dizajnerskih projekata, što dovoljno govori o uspješnosti cjelokupne priče koja je kreirana oko samog hotela, što osim naših gostiju, prepoznaju i brojni relevantni domaći i strani umjetnički stručnjaci.“, izjavio je Goran Filipović, član Uprave Grupe Jadranka.
Podsjetimo, otvaranjem hotela Alhambra i vile Auguste upotpunjena je priča uvale Čikat. Riječ je o staroj austrougarskoj vili iz 1912. godine koju je projektirao ugledni bečki arhitekt Alfred Keller inspiriran španjolskim graditeljstvom. Kraj Alhambre se nalazi vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila i Art Deco detalja. Alhambra čini jedinstveno mjesto na kojem se spaja duh aristokratskog vremena i izniman luksuz u kombinaciji s vrhunskom personaliziranom uslugom

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama