HDZ na najvišoj razini analizirao zašto u izgubili izbore?

Objavljeno 08.01.2020 - IzdvojenoVijesti

HDZ na najvišoj razini analizirao zašto u izgubili izbore?

Gotovo četiri sata trajala je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj je vodstvo HDZ-a analiziralo razloge poraza njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Zaključak je da je HDZ odličan i da je na pravom putu! Ništa ne treba mijenjati!

Predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković rekao je da je to bila jedina tema sjednice. Bila je to, kaže, politička analiza u kojoj je sudjelovalo više od 30 kolega. Potvrdio je da su bili svi županijski predsjednici, predsjedništvo stranke, članice i članovi Vlade i svi koji su najrelevantniji unutar HDZ-a.

– Dogovorili smo se da će sve naše županijske organizacije u sljedećih nekoliko dana napraviti i svoju političku analizu, usporediti s rezultatima drugih izbora, posebno u urbanim sredinama. Vodili smo raspravu i o kapitalnom pitanju, a to je politički smjer HDZ-a i njegovo pozicioniranje. Nakon vrlo otvorene rasprave dobili smo unisonu potporu svih da je smjer stranke koju vodimo, politike koju vodi Vlada i sve za što se zalažemo upravo na tragu onoga što su temeljne vrijednosti HDZ-a, bilo da je riječ o političkim pitanjima, ekonomskim, socijalnim pitanjima, vanjskopolitičkim temama. Sve odabire koje smo napravili su u skladu s našim programom i s našim vrijednostima, rekao je Plenković.

Dodao je kako će u danima koji slijede biti još sastanaka i da će vidjeti koje će poteze napraviti nakon ovih izbora kako bi se kvalitetno pripremili za buduće izborne izazove koji dolaze u 2020. godini.

Na novinarsko pitanje je li netko na sastanku već detektirao uzroke poraza Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković je rekao da je on sam dao svoju cjelovitu analizu koju je baš osobno napravio jer ga zanima gdje su sve razlozi i uzroci ovakvoga rezultata. Dodao je da je nakon toga uslijedila rasprava, ali detalje nije htio iznositi. Zadržimo to za interna tijela HDZ-a, rekao je.

U analizi, rekao je, nema elemenata koje je izostavio.

HDZov kandidat je izgubio predsjedničke izbore jer je bio loš, pun gafova, neinteligentnih izjava i laganja u eteru! Takvu ocjenu Plenković nije rekao, postavlja se pitanje zašto nije bio izravan i jasan!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama