HDZ o HNS se vole i dalje, koalicija stabilna

Objavljeno 07.04.2018 - IzdvojenoVijesti

HDZ o HNS se vole i dalje, koalicija stabilna

U Banskim dvorima sastanak su održali premijer Andrej Plenković i prvi čovjek HNS-a Ivan Vrdoljak na temu izbora voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme. Na sastanku su bili i Gordan Jandroković, Davor Božinović te Predrag Štromar.

“Imali smo konstruktivan razgovor, odličan. Razgovarali smo o više tema pa i oko ERS-a. Koalicija je stabilna”, izjavio je nakon sastanka Ivan Vrdoljak. Nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Matko Glunčić voditi Ekspertnu radnu skupinu za provođenje obrazovne reforme, ali je rekao da će Plenković za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva. Tada bi se trebalo znati i tko će biti na čelu Povjerenstva, dodao je.

Nakon sastanka predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je: “Mogu reći samo da ćemo razgovore nastaviti i da će biti rješenje koje će zadovoljiti sve, u prvom redu one koji su zainteresirani da reforma obrazovanja ide dalje. To su djeca, to su roditelji, to su hrvatski građani. HDZ i HNS kao naš partner pronaći će rješenja koja će biti zadovoljavajuća za obje strane.”

Nakon sastanka u Banskim dvorima održan je i sastanak proširenog Predsjedništva HNS-a. Na njemu je bila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Nakon što je izašla sa sastanka u sjedištu HNS-a kazala je kako je “Vrdoljak već komentirao situaciju oko koalicijskih dogovora” te da će “ona naravno komentirati cijelu situaciju kroz dan dva”.

Ministrica Divjak nije željela reći hoće li Matko Glunčić biti na čelu Ekspertne radne skupine. “Tu odluku donosi Posebno stručno povjerenstvo”, kazala je.

Naime, premijer na mjestu voditelja želi državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja Matka Glunčića, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ga na tom mjestu ne želi. Prije je, na pitanje hoće li dati ostavku ako Glunčić bude izabran, kazala da on neće biti izabran. Jučer je izjavila da ona ne živi od politike, i da joj je cilj poboljšati sustav obrazovanja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama