HDZ počinje s unutarstranačkim izborima

Objavljeno 06.02.2020 - IzdvojenoVijesti

HDZ počinje s unutarstranačkim izborima

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće novog, lijevog HDZ-a u 18 sati održat će zajedničku sjednicu na kojoj će raspisati unutarstranačke izbore na kojima će se prvi put stranačko vodstvo birati prema načelu “jedan član – jedan glas”.

Izbori za novog predsjednika HDZ-a, njegova zamjenika i 4 potpredsjednika održat će se 15 ožujka. Bude li potrebno, drugi krug izbora bit će 22. ožujka.

Bivši zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Kujundžić najavio je kandidaturu na mjesto potpredsjednika HDZ-a, a članstvo je pozvao da biraju one koji jamče zajedništvo.

– Mi, članovi, imamo najveću odgovornost da odaberemo najbolje i najhrabrije među kandidatima za naš politički vrh. Hrabro izaberimo hrabre i kompetentne, one kojih se nećemo sramiti, one koji se neće podvinuti pred klijentelizmom i sakrivati pred osobnim interesima, napisao je u svojoj objavi taj kipar. Dodao je kako je o je HDZ na europarlamentarnim i predsjedničkim izborima nadmudrila ljevica.

HDZ je pod vodstvom Plenkovića skrenuo snažno u lijevo tako da ukoliko se nešto ne promijeni na unutarstranačkim izborima ove stranke, Hrvatska će imati dvije jake lijeve stranke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama