HDZ priznao da ne može smijeniti Milanovića jer su slabi!

Objavljeno 29.03.2021 - IzdvojenoVijesti

HDZ priznao da ne može smijeniti Milanovića jer su slabi!

Treba biti politički realist. Da biste opozvali predsjednika Republike morate imati dvije trećine saborskih zastupnika koji će podržati tu odluku. U ovome trenutku to nije realno, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.

Postupak izbora predsjednika Vrhovnog sud pretvorio se u pravi verbalni rat s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. Premijer Andrej Plenković nazvao je to političkim divljaštvom.

– Ponašanje, stavovi, način na koji komunicira predsjednik pa i ono što smo čuli od zastupnika Pupovca je negdje na rubu ustavnog ponašanja. Naravno isto tako i kod izbora predsjednika Vrhovnog suda gdje se predsjednik ponašao izvan Ustava i zakona, upućuje da ima elemenata za takvo što, ali to u ovom trenutku nije realno.

Predstavnici Mosta danas su jasno rekli da će podržati Milanovića što znači, rekao je Jandroković, da nije moguće do brojke veće od 101 zastupnika.

Predsjednik će se vjerojatno nastaviti ponašati na isti način. To ponašanje je potpuno neprimjereno, ima i elemenata kršenja Ustava i zakona, ali parlamentarna brojka od dvije trećine zastupnika odlučuje o tom postupku, dodao je.

Na pitanje bi li išli u tu proceduru kada bi imali potporu, Jandroković je rekao da o tome nisu još razgovarali.

– Proces je dinamičan, vidjet ćemo što će donijeti idući dani, mjeseci, godine. Reagirat ćemo u skladu s onim što smatramo da je ispravno i s onim što kao politički realisti smatramo da se može ostvariti, ustvrdio je Jandroković.

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks zaziva postupak privremene nesposobnosti Milanovića. Jandroković kaže da o tome nisu razgovarali te da je to stav Šeksa koji je iznio očito iziritiran onime što je Milanović o njemu iznio, a što je upućivalo na to da je Šeks za vrijeme obnašanja vrlo važnih dužnosti Hrvatske često konzumirao alkohol znatno više nego je to pristojnost i odgovornost prema funkciji koje je obnašao dopuštala!

HDZ je priznao poraz i opet bez MOSTa ne može ništa, ne može zaštititi svog koalicijskog partnera Pupovca!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama