Hoće li 2,5 mlrd. eura zaustaviti iseljavanje iz Slavonije?

Objavljeno 04.12.2017 - Gospodarstvo

Hoće li 2,5 mlrd. eura zaustaviti iseljavanje iz Slavonije?

Iseljavanje, posebno s istoka Hrvatske, Vlada želi zaustaviti “Projektom Slavonija”, kojim će se u pet slavonskih županija uložiti 2,5 mlrd. eura. Osijek i Osječko-baranjska županija jučer su potpisali ugovore vrijedne milijardu kuna koji bi trebali poboljšati kvalitetu života i otvoriti nova radna mjesta.

Osječki KBC će s osam milijuna kuna kupiti dva uređaja – za liječenje srca i bubrega. U Referentnom centru za urolitijazu Ministarstva zdravstva liječnici su za razbijanje bubrežnih kamenaca upotrebljavali uređaj star 20 godina.

Osijek će dobiti i veteranski centar. Za godinu dana branitelji će u bivšem hotelu Mursa imati usluge od rehabilitacije do palijative.

Najprometniju cestu u Slavoniji presijeca željeznička pruga. Rampa se ondje dnevno spusti i do 15 puta. Gradonačelnik Ivan Vrkić jučer je dobio obećanje ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da će se i to, u dogovoru s HŽ-om, riješiti, a investicija stoji 60 milijuna kuna.

Infrastruktura nije nešto zbog čega odlaze građani iz Slavonije jer slavonija već sada ima puno stvari napravljeno. Problem su plaće. Da bi Slavonci ostali u Slavoniji prosjek plaće se mora podići na 5000 kuna. Da li to Vlada razumije?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama