Hoće li Rijeka dobiti najskuplji stadion u Hrvatskoj?

Objavljeno 11.04.2019 - IzdvojenoSportVijesti

Hoće li Rijeka dobiti najskuplji stadion u Hrvatskoj?

“Gradi se nova Kantrida!”, vijest je koja je odjeknula jučer i odmah zagolicala maštu, ne samo Rijeke, već i Hrvatske. Zasad se vrlo malo toga zna. Grad nije izašao s nikakvim službenim informacijama, a klub se oglasio priopćenjem.

Predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković o tome je razgovarao s našim novinarom Ivanom Dorianom Molnarom. U kratkom razgovoru rekao je da ne može ništa potvrditi, ali…

– Na ovom projektu radi se već godinu dana. Tako da nisu ljudi iz Kine došli tek sada, u Rijeci su već treći put. Ovaj posjet bio je završna faza, ali više od toga sada ne mogu reći. Sve ćete znati sutra, rekao je za HRT predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković.

Kako neslužbeno saznajemo, Mišković je danas u Dubrovniku, a sutra će sudjelovati na velikom poslovnom summitu čelnika država središnje i istočne Europe (CEEC) s kineskim premijerom Lijem Keqiangom.

Iz kluba je poslano službeno priopćenje:

“Predstavnici tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intezivno razgovaraju s potencijalnim investitorima o izgradnji stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javost će biti pravodobno obaviještena”.

Zasada neimenovani kineski investitor trebao bi sutra potpisati pismo namjere nakon čega bi projekt trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida.

Podsjećamo da je još prije pet godina s tom tvrtkom sklopljen predugovor o pravu građenja. Izmijenjen je i Generalni urbanistički plan Grada, još preostaje s resornim Ministarstvom riješiti pitanje prava gradnje na pomorskom dobru, odnosno dobivanje koncesije.

Hoće li projekt vrijedan gotovo 50 milijuna eura krenuti u realizaciju, mogli bismo znati već sutra.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama