Hoće li Rijeka spaliti Oberfrljevića ili Obećfrljevića?

Objavljeno 18.01.2016 - IzdvojenoTurizam

Hoće li Rijeka spaliti Oberfrljevića ili Obećfrljevića?

Možda Amerikanci imaju Grincha koji krade Božić, no Riječani imaju svog junaka iz sjenke koji je ove godine preko veze uredio da se za sve grijehe u protekloj godini osudi, okači i na kraju izgledno spali Tomica Karamostić.
I to bi prošlo lišo, ipak je to izvedeno preko Pomorskog fakulteta, skupine POM F RI, Novog lista i Turističke zajednice, da se ponovno nije umiješao REF i administratorica pokrenula glasovanje s pozivom da članovi sami predlože ime (Meso)Pusta u koje je uvršten i nesretni T.Karamostić, sirota rođena tek 2016., dakle, posve van konkurencije za grijehe koje su izmučile Kvarner 2015.
U konkurenciji je bilo 9 prijedloga, a glasalo se do podna za Antonju, 17. siječnja, dana kad se tradicionalno vješa Pust u Primorju. Rezutati su bili sljedeći: 1. Obefrljević (101 glas), 2. Gojko Odojko (59 glasova), 3. Karamostić (56 glasova), 4. Energosnel (6 glasova), 5. Smetko Korumpiranić (4 glasa), 6. Bojko Slinić (2 glasa), 7. Tromb pl. Ober Smell (1 glas), 8. LiniZaslini (1 glas), 9. Oliver Frljić glavom i bradom.
Kako je REF živ i fleksibilan, a predlagateljica otvorena za usavršavanja, Obefrljević je nakratko bio Oberfrljević i na koncu sazrio kao Obećfrljević, majstor neispunjenih obećanja i debakala predstavljenih kao senzacionalni uspjesi.
Na glavi iz predstave Životinjska farma s brkovima riječkih dvorskih pjevača je brod od papira s natpisom Titove bijele lađe, uniformu je nosio Čolić u JNA, gaće su iz omage fašističkoj predstavi s likom Ivana pl. Zajca, a svira se radijator. Pozadina se mijenja – prvi put je obješen na nadstrešnicu starog autobusnog kolodvora, pa postavljen ispred nove skice zgrade knjižnice na Klobučarićevu trgu, na kazališnu pozornicu pa na Marišćinu uz prisjećanje na preskupi riječki parking … U tijeku je akcija podsjećanja na sve grijehe gospodina Obećfrljevića, li neupitno je jedno: Kriv je!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u