fbpx

Hoće li Rusija ponoviti agresivnu pogrešku Srbije?

Objavljeno 12.12.2021 - IzdvojenoVijesti

Hoće li Rusija ponoviti agresivnu pogrešku Srbije?

Zbog svoje agresivne politike prema Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Kosovu, Srbija je platila visoku gospodarsku cijenu zbog embarga koji joj je nametnuo demokratski svijet u trajanju od šest godina!

Rusija se danas nalazi na sličnom putu da se zbog svoje agresivne politike prema Ukrajini, ali i Gruziji, nađe na udaru demokratskih država, ali i velikog broja Rusa koji ne podržavaju Putinovu politiku.

Skupina sedam najbogatijih zemalja upozorila je Rusiju u nedjelju na teške posljedice napadne li predsjednik Vladimir Putin Ukrajinu, prema nacrtu izjave koji je dobio Reuters.

Na samitu u Liverpoolu na sjeveru Engleske izaslanici G7 rekli su da su ujedinjeni u osudi ruskoga gomilanja snaga blizu Ukrajine i pozvali Moskvu na smirivanje stanja.

– Rusija ne bi trebala sumnjati da bi daljnja vojna agresija na Ukrajinu imala velike posljedice i tešku cijenu, stoji u nacrtu izjave, potvrdili su izvori iz G7.

Ukrajina je u središtu krize u odnosima Istoka i Zapada te optužuje Rusiju za gomilanje desetaka tisuća vojnika koji se pripremaju za moguću vojnu ofenzivu velikog raspona.

Rusi niječu da planiraju napad te Ukrajinu i SAD optužuju ih da se ponašaju destabilizirajuće dok njima treba jamac sigurnosti radi vlastite zaštite.

Skupinu G7 čine Britanija, Francuska, Italija, Japan, Kanada i SAD, a uključeni su i predstavnici Europske unije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama