Hoteli šibenske rivijere dobro popunjeni

Objavljeno 27.03.2021 - IzdvojenoTurizamVijesti

Hoteli šibenske rivijere dobro popunjeni

Zbog epidemioloških mjera i ograničenja putovanja iz inozemstva izostala klasična predsezona, hoteli diljem Dalmacije otvaraju se za uskrsne blagdane. Oni na šibenskoj rivijeri imaju odličnu popunjenost, riječ je o domaćim gostima koji su se zaželjeli putovanja i odmora u primorskim odredištima.

Last-minute rezervacije obilježit će ovu sezonu, pokazuju najave za uskrsne blagdane. Jer što su bliži, hotelske sobe brže se pune.

– Sami početak je bio dosta skroman, u ovom trenutku imamo 340 osoba rezervirano za taj praznik, naravno to je uglavnom hrvatsko domaće tržište, kaže Ivan Tomaš, direktor prodaje i marketinga hotela.

Znaju i u najvećem dalmatinskom hotelskom naselju, pokraj Šibenika, da su se domaći uželjeli putovanja. Pa uoči blagdana otvaraju dodatni hotel.

– Hotel Ivan otvorili smo početkom mjeseca, 1.travnja otvaramo naš dječji hotel Andrija, s obzirom na termin Uskrsa i školskih praznika, očekujemo dobru popunjenost, za naše goste pripremili smo bogato uskršnje događanje u kući, rekao je Katarina Tomassini Marić, voditeljica prodaje hotelskog naselja.

Prilagodili su hotelijeri ponudu domaćim gostima.

– Uz sami smještaj koji nudimo u našem hotelu, tu su i dodatne vrijednosti koje nudimo, organiziramo izlete za njih u NP Krka, na tvrđave i u našu uljaru Sv. Ivan u Vodicama, objašnjava Katarina Šprljan Marin, voditeljica prodaje hotela.

Atraktivni i povoljni vikend-aranžmani te prigodni uskrsni privlače ljubitelje putovanja. Smatraju gosti da će, uz poštovanje svih propisanih mjera, otvaranje hotela pridonijeti lokalnom gospodarstvu.

– Ako se bude što više procijepilo da to treba početi polako otvarati, da polako počinjemo bar po Hrvatskoj putovati ako već ne možemo ići vani,ja sam inače lokalpatriot i smatram da trebamo po Hrvatskoj putovati i družiti se ovdje kod nas, kaže Valentina Haćimović iz Osijeka.

Druže se na našoj obali i manje skupine sportaša iz inozemstva.

– To nam daje jednu nadu i u nastavak sezone da unatoč ovim ograničenjima u putovanju i pandemiji da ćemo očekivati neke rezultate i na drugim tržištima, osim domaćemu, rekao je Ivan Tomaš.

Domaći postoje i za sezonu, no sve će ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u