Hrabri mornar u centru Gervais u Opatiji

Objavljeno 26.04.2017 - Zabava

Hrabri mornar u centru Gervais u Opatiji

Kulturni centar Gervais u Opatiji najavljuje kazališnu predstavu „Hrabri mornar“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba koja će se održati u subotu, 29. travnja 2017. s početkom u 11 sati u ‘velikoj dvorani’ centra Gervais u Opatiji.

Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava, i malima i velikima.

Kazalište Tvornica lutaka kroz dvanaest godina svog djelovanja njeguje tradiciju oživljavanja likova iz stripa ili crtanih filmova. Odlučili su jedan tako popularni lik vratiti djeci i kroz kazališnu priču. Popaj je svevremenski lik koji ne može biti zaboravljen, samo nanovo i ponovno oblikovan u različitim formama.
Možda bi ova predstava mogla biti grandiozni musical, ali kad pogledamo originalne Segarove crteže, prepoznajemo jednostavnost, koja je tajna uspjeha simpatičnog mornara. Iskren i direktan, Popaj nas vraća u vrijeme temeljnih vrijednosti kada, u vrijeme kada su one bile jednostavne, a čisti humor svakodnevnica koja liječi.
S obzirom da je Segar uvijek polagao važnost na aktualnost priče, i ovdje njegove likove stavljamo u današnje vrijeme i to – u naše podneblje, na otok Zlarin. Popaj je smišljen kao lik u stripu, i baš takvog ga želimo predstaviti današnjoj djeci. Ne govori puno, a što kaže iskreno je i direktno, bez previše opisnih rečenica.

Cijena ulaznice: 20,00 kuna

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama