HRT i FIS nemaju koordinaciju. Utrka odgođena do sutra!

Objavljeno 05.01.2022 - Vijesti

HRT i FIS nemaju koordinaciju. Utrka odgođena do sutra!

Iako je sljemenska utrka najgledanija skijaška utrka na svijetu, ove godine utrka je došla u pitanje zbog loših vremenskih uvjeta toploga vjetra i visokim temperatura.

Gotovo deset minuta HRT je cijelo vrijeme govorio o utrci koja će se dogoditi bez obzira što je u eteru stajao natpis da je utrka odgođena.

Iako je HRT velika kuća i ima cijeli niz vrsnih profesionalaca, ovaj gaf je doista nešto što upućuje na to da glavni redatelj ne prati dovoljno dobro događanja u ovakvim situacijama što je neprihvatljivo.

Neprihvatljivo je i slušanje sadašnjih komentatora u studiju HRTa i za vrijeme dok traje utrka. Oni jednostavno nisu na razini svojih kolega prethodnika jer se stječe dojam da imaju govornu manu sa svojim stakato naricanjima.

HRT mora hitno uvesti profesionalizam u sportski program HRTa, a to znači da sportski novinari moraju redovito posjećivati službu za jezik i govor, i ukoliko ne dođu do razine svojih prethodnika jednostavno se više ne bi smjeli pojavljivati u eteru HRT!

Ne treba posebno napomenuti da novinari HRTa ne razumiju razliku u riječima OTKAZANO I ODGOĐENO pa su prijevremeno najavili da je utrka otkazana, što je bilo netočno. Odgođena je do sutra!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama