HRT prozvao građane koji su ipak imali vatromet da su neodgovorni!

Objavljeno 01.01.2021 - IzdvojenoVijesti

HRT prozvao građane koji su ipak imali vatromet da su neodgovorni!

Nacionalna televizija HRT koji plaćaju svi građani Hrvatske zadnjih dana susreće se s neviđenom neprofesionalnošću pa tako većina građana okreće svoje programe na NOVA TV ili RTL vijesti jer HRT vijesti već odavno ne prenose vijesti onako kako to struka nalaže.

Zadnji negativni pristup informativnom programu je izvještavanje s potresom pogođenih područje gdje umjesto da se daju jasne kratke informacije o samim događanjima, HRT novinari traže emotivno pogođene građane koji sa suzama u očima u eteru iznose svoju bol. HRT informativni program na taj način prenosi emociju , a ne informaciju što nije svojstveno za informativni program, već za dokumentarni program. Dodatno dramatiziranje ionako dramatične situacije je neprofesionalno i potpuno nepotrebno!

Građani Hrvatske već su odavno zastrašeni koronavirusom i dodatno dramatiziranje HRT novinara s mjesta gdje je potres uništio mnoge zgrade samo je dodatno zastrašivanje nacije što dugoročno ne može imati dobre rezultate!

Finale HRT ne novinarstva je kada je jedan od spikera/novinara u informativnim emisijama kazao kako je građana na trgovima za ovogodišnji doček nije bilo , ali da su neodgovorni građani ipak organizirali vatromet.

Prije svega, tko god da je ispaljivao vatromet u Hrvatskoj u privatnom aranžmanu nije neodgovoran, jer nitko nije mogao znati da će uoči same nove godine doći takav razoran potres na Banovini! Sami vatromet svakako nije ukazivanje na nepoštivanje i nerazumijevanje onoga što se događa stradalima od potresa, a oni koji su već kupili pirotehnička sredstva, nisu ih sad mogli vratiti u trgovinu ili naprosto baciti u smeće da bi novinari na HRTu bili zadovoljni.

To je kao da gledatelji kažu uredništvu HRTa kako ne poštuju stradale jer je odlični zabavni program HRTa kroz pjevače A STRANE bio previše zabavan!?!

HRT mora uvesti profesionalnost u informativni program, prestati s dramatizacijom i početi s točnim informiranjem građana koji plaćaju ovu ustanovu!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama