Hrvat srušio Federera

Objavljeno 24.06.2018 - SportVijesti

Hrvat srušio Federera

Borna Ćorić je u finalu ATP turnira u Halleu za dva sata i sedam minuta igre sa 7:6 (6), 3:6 i 6:2 pobijedio prvog igrača svijeta Rogera Federera, skinuvši ga ujedno s trona ATP ljestvice!

Ćoriću je to bio četvrti finale karijere i drugi osvojeni naslov, a prvi na travi, dosada je slavio samo na zemlji u Marrakechu. Ovo mu je ujedno bila prva pobjeda protiv Federera u trećem međusobnom susretu. Borna je protiv legenadarnog Švicarca izgubio 2015. godine u Dubaiju i ove godine u Indian Wellsu, ali je u Njemačkoj dočekao svoj veliki trenutak.

Kod 5:5 u prvom setu imao je Federer break-loptu i dugo je u tom gemu mučio Ćorića, no uspio se Hrvat obraniti i potom doći do 13. igre. U njoj je zaostao 4-6 i bio je suočen s dvije set-lopte, ali uspio se izvući i s četiri poena zaredom uzeti prvi set sa 7:6 (6).

U drugoj dionici Švicarac je imao break-lopte u četvrtom i šestom gemu, a kod vodstva 3:4 treću je i realizirao, oduzeo je Ćoriću servis te potom bez izgubljenog poena odservirao za izjednačenje omjera u setovima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u