Hrvati zadovoljni Nikom Kovačem kao novim izbornikom

Objavljeno 18.10.2013 - Sport

Hrvati zadovoljni Nikom Kovačem kao novim izbornikom

Niko Kovač vratio povjerenje hrvatskih građana prema našoj reprezentaciji.
Dugogodišnjim igranjem u reprezentaciji na mjestu kapetana, odličnim rezultatima s B selekcijom, Niko Kovač se nametnuo kao uspješan lider i čovjek od povjerenja  što mu je donijelo simpatije novinara i hrvatskog puka.
Igor Štimac nije nikada, niti na samom početku rada kao izbornik, bio omiljeni kod većine građana što zbog svoje povijesti, što zbog svoje naravi, a što zbog nedovoljnih rezultata kako u Hajduku, tako u reprezentaciji Hrvatske.
Niko Kovač donio je toliko potrebno osvježenje u reprezentaciju hrvatske te odmah započeo konzultacije sa svim reprezentativcima kako bi došao do odgovora zašto naši igrači nisu dovoljno motivirani na samom terenu.
Novi izbornik drži da je nacionalni naboj jak motiv reprezentativcima, te će nastojati u svojim pripremama uvesti i tu komponentu. Jasne smjernice su odlika kvalitetnog izbornika, što u mandatu Igora Štimca nije dolazilo do izražaja, a kod Nike Kovača hoće.
Novonastalom situacijom Davor Šuker iznenadio je mnoge u Hrvatskoj jer je bez razmišljanja, hrabro smijenio Igora Štimca te u ranim jutarnjim satima dan nakon poraza u Škotskoj samoinicijativno nazvao Niku Kovača i ponudio mu mjesto novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.
HNS na čelu s Davorom Šukerom pokazao je na ovaj način da nitko nije nedodirljiv i da će se svi propusti u reprezentaciji na vrijeme kazniti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama