Hrvatska pobijedila Slovačku

Objavljeno 04.09.2021 - SportVijesti

Hrvatska pobijedila Slovačku

Nakon remija s Rusijom u Moskvi hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kod Slovačke u Bratislavi pogotkom Marcela Brozovića u 86. minuti za konačni rezultat 0:1.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, dobro je kombinirala u uvodnim minutama i učestalo prijetila pokušajima iz daljine. Marcelo Brozović pokušao je prvi promijeniti rezultat udarcem nakon kojeg je lopta otišla iznad gola, a Mislav Oršić se brzo nadovezao pokušajem koji je završio u bloku.

Najbliže golu na otvaranju Hrvatska je došla u 11. minuti kad je Oršić, u novom dalekometnom šutu, uzdrmao okvir gola iznad Mareka Rodaka, a ubrzo se u šansi našao i Antonio Mirko Čolak. Djelić sekunde je predugo zadržao loptu, taman dovoljno da Milan Škiniar zaustavi njegov pokušaj.

Sredinom prvog dijela Hrvatska je zastala i prepustila domaćinu da razvije svoju igru iz koje su prijetili Vladimir Weiss, a ubrzo i Robert Mak, čiji je pokušaj fantastičnom reakcijom zaustavio debitant na hrvatskim vratima Ivica Ivušić. Događalo se to u 22. i 26. minuti, a u 30. je došlo do opsade njegova gola kad su u istoj akciji Šatka, Schranz i Kucka silovitim udarcima pokušali zatresti mrežu. Sva tri pokušaja blokirali su hrvatski igrači u polju prije nego je lopta stigla do Ivušića, a jednu od tih prilika i Dejan Lovren glavom.

Na odmor se otišlo s devet udaraca sa svake strane i uz početan rezultat, a u nastavak s istim igračima u objema postavama.

Dalićeve zamjene
Uvodnih deset minuta drugog dijela nije donijelo željeni pomak pa je Dalić u 55. minuti reagirao trostrukom zamjenom u kojoj su Livaja (umjesto Čolaka), Perišić (umjesto Ivanušeca) i Pašalić (umjesto Vlašića) ušli na travnjak. Samo osam minuta kasnije teren je napustio i Oršić, umjesto njega je ušao Marko Livaja i Hrvatska je zaigrala s dva napadača.

Šanse su pritom ostale slične onima kakve je stvarala i prije tih izmjena. Prijetilo se ubacivanjima i uglavnom dalekometnim udarcima, a u tim prijetnjama skokovi su bili koji centimetar preniski, a udarci neprecizni.

Sve to promijenilo se u 87. minuti kad je Marcelo Brozović udarcem iz daljine zabio za prednost i tri boda. Sačuvao ju je večeras sigurni debitant na golu Ivušić s dvije dobre obrane nakon proslave gola.

Hrvatska u utorak dočekuje Sloveniju na Poljudu. Rusija će biti domaćin Malti, a Slovačka Cipru.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama