HRVATSKA – SRBIJA 23:20 Važna pobjeda

Objavljeno 16.01.2022 - IzdvojenoSport

HRVATSKA – SRBIJA 23:20 Važna pobjeda

Hrvatska rukometna reprezentacija u važnoj je utakmici pobijedila Srbiju 23:20 i napravila velik korak prema plasmanu u drugi krug Europskog prvenstva. Sada joj u zadnjem kolu treba pobjeda nad Ukrajinom, a mora joj se i poklopiti rezultat na utakmici Francuske i Srbije.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu uz malu pomoć Srba, koji su grubo ušli u utakmicu i tako već u prvom napadu zaradili dva isključenja. Iskoristila je to da stekne prednost od tri gola, no Srbija se postupno vratila u egal. Ipak, na individualnu kvalitetu Luke Cindrića i Tina Lučina Hrvatska je na kraju poluvremena vezala tri pogotka i otišla na poluvrijeme uz prednost 11:9.

Šunjić obranama prelomio utakmicu
U drugom poluvremenu Hrvatska se uspjela odvojiti nakon nekoliko vezanih sjajnih obrana Mate Šunjića. Izabranici Hrvoja Horvata čuvali su prednost od četiri razlike, a ponovo se u junaka prometnuo Tin Lučin s realizacijom 5/6. Šunjić je pred kraj na prazan gol zabio za +5, lovilo se važnih +6, kojima bi Hrvatska u zadnjem kolu ovisila sama o sebi, no Srbi su uspjeli doći do -3.

Igračem utakmice proglašen je povratnik Luka Cindrić, koji je zabio tri gola. Više od njega postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović (svaki po šest) te Tin Lučin, koji je zabio jedan manje od njih dvojice.

Hrvatska mora pobijediti Ukrajinu pa čekati rezultat Francuske i Srbije
Hrvatska sada prije svega mora pobijediti autsajdera Ukrajinu u ponedjeljak od 18 sati, a nakon toga će pratiti rezultat Francuske i Srbije. Pobjeda Francuske ili remi vode Hrvatsku dalje, dok bi pobjeda Srbije između dva i šest razlike izbacila Hrvatsku. Na jedan i sedam razlike gledao bi se broj postignutih golova u međusobnim srazovima ove tri ekipe, a svaka pobjeda Srbije s više od sedam razlike odvela bi je dalje uz Hrvatsku.

Podsjetimo, Hrvatska je danas nastupila bez Duvnjaka, Mamića, Davida Mandića, Šušnje, Mihića i Mateja Mandića, a na Euru su debitirali Luka Cindrić, Željko Musa, Marin Jelinić i Valentino Ravnić. Marino Marić pridružio se momčadi, no danas nije nastupio.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama