Hrvatska u završnici DAVIS CUPA

Objavljeno 07.03.2020 - Sport

Hrvatska u završnici DAVIS CUPA

Hrvatska se plasirala na završni turnir Davis Cupa koji će se krajem studenog igrati u Madridu.

Nastup u Madridu Hrvatskoj je osigurao briljantni Marin Čilić koji je za manje od sat vremena pomeo Sumita Nagala sa 6:0, 6:1 i donio Hrvatskoj nedostižno vodstvo 3:1.

Indijski izbornik pokušao je iznenaditi Čilića tako što je u zadnji trenutak Prajnesha Gunneswarana zamijenio Nagalom. Činilo se da je to bio dobar potez budući da je Nagal odmah došao do 0:30 na Čilićev servis, ali to je bilo sve što je uspio napraviti u ovom meču.

Najbolji hrvatski tenisač bio je za tri klase bolji igrač od 127. tenisača svijeta koji je samo gledao kako Čilić niže winnere i gemove. Puna mala dvorana Doma sportova nadala se da će Čilić napraviti “bicikl” i pobijediti Nagala sa 6:0, 6:0, ali Indijac je na 5:0 uspio nekako dobiti gem i barem malo ublažio težak poraz.

Priliku da odvedu Hrvatsku u Madrid nešto ranije imali su Mate Pavić i Franko Škugor koji su protiv indijskog para Bopanna/Paes prvo spasili dvije meč-lopte, da bi u trećem setu vodili 4:2. No, Indijci su se vratili i pobjedom 6:3, 6:7, 7:5 kupili si šansu da možda naprave senzaciju.

Svi su protiv Čilića očekivali Gunneswarana koji je vrlo dobro igrao protiv Borne Goje, ali je indijski izbornik na teren poslao Nagala, što se pokazalo kao katastrofalna odluka.

ČILIĆ – NAGAL 6:0, 6:1
HRVATSKA – INDIJA 2:1

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama