HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA PREDSTAVILA PLAN PRIPREMA I NATJECANJA

Objavljeno 05.06.2020 - Vijesti

HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA PREDSTAVILA PLAN PRIPREMA I NATJECANJA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će nakon skoro tri mjeseca stanke, sljedeći utorak, 09. veljače, ponovo biti na okupu.

– Mi smo za razliku od nekih drugih sportova donijeli odluku o nastavku natjecanja tijekom ljetnog perioda. Smatramo da je to važno kako zbog samih sportaša tako i zbog samog sporta. Glavni cilj su nam kvalifikacije za Olimpijske igre koje su potvrđene za 14.-21. veljače. Predstoji im čitav niz akcija seniorske reprezentacije te već sljedeći tjedan počinjemo s pripremama i utakmicom s Crnom Gorom koja će se održati u Dubrovniku. Nakon toga slijedi nastavak Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji i čitav niz natjecanja mlađih dobnih selekcija, planiramo završiti i Final-four Regionalne lige te u kolovozu ponovo organizirati pripreme kao i veliki HEP međunarodni turnir. Reprezentaciji je potreban određeni fond utakmica, ujedno, naši konkurenti koji nas očekuju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre već se uveliko pripremaju.
– najavio je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Veliki međunarodni HEP turnir očekuje se krajem kolovoza s reprezentacijom Italije, Crne Gore i Grčke. Posljednju utakmicu hrvatska je reprezentacija odigrala još u veljači, a sljedeća ih očekuje u subotu 13. lipnja protiv reprezentacije Crne Gore u Dubrovniku.
– Sretni smo da ponovo započinjemo s aktivnostima, nakon cijelog ovog perioda. Na okupljanje reprezentacije pozvano je 19 igrača međutim moram odmah napomenuti da Ante Vukičević nažalost neće biti u mogućnosti da se priključi, s obzirom da bi po povratku u Francusku morao u karantenu. Veselimo se da započinjemo s treninzima, dok ćemo na utakmici s reprezentacijom Crne Gore utvrditi kakvo je trenutačno stanje igrača. – najavio je izbornik Tucak.

Popis igrača koje je izbornik pozvao na okupljanje reprezentacije i utakmicu protiv Crne Gore jest:
1. Marko Bijač
2. Ivan Marcelić
3. Toni Popadić
4. Andro Bušlje
5. Marko Macan
6. Hrvoje Benić
7. Rino Burić
8. Josip Vrlić
9. Luka Lončar
10. Luka Lozina
11. Luka Bukić
12. Loren Fatović
13. Franko Lazić
14. Andrija Bašić
15. Javier Garcia
16. Maro Joković
17. Lovre Miloš
18. Ivan Buljubašić

Stručni stožer čine
• Ivica Tucak
• Mile Smodlaka
• Sandro Sukno
• Pero Kuterovac
• Igor Pezelj
• Damir Luketić
• Renata Barić

– Ovo je najduži period netreniranja u mojoj karijeri te se jako veselim povratku u vodu, okupljanju, druženju i utakmicama koje nas očekuju. I nama igračaima i stručnom stožeru puno je lakše sada kada znamo potpuni raspored i daljnji plan priprema. – izjavio je reprezentativac Josip Vrlić.

– Igrači su već počeli s treninzima unutar svojih klubova, dok su za vrijeme Korona krize trenirali putem Zoom aplikacije pod palicom našeg kondicijskog trenera Pere Kuterovca, tako da vjerujem da su oni već sada u vrlo dobrom stanju. No upravo na ovim pripremama planiramo provesti testiranja i utvrditi stanje igrača, pa i razgovore s nekima od igrača koji se približavaju kraju svoje karijere. Bitno je da i dalje imaju želju, volju, ambiciju i strast igranja za reprezentaciju. Vjerujem da je tako, no moramo to potvrditi. – zaključio je izbornik Tucak.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama