Hrvatski turizam JE NAJJEFTINIJI IZVOZ koji možemo organizirati!

Objavljeno 21.09.2021 - GospodarstvoVijesti

Hrvatski turizam JE NAJJEFTINIJI IZVOZ koji možemo organizirati!

Iako domaći političari ne razumiju snagu i mogućnosti turizma kao gospodarske grane. Važno je napomenuti, izvoz zbog turizma danas ima takav utjecaj u hrvatskom gospodarstvu da je praktički stabilnost cijele države bazirana isključivo na ovoj gospodarskoj grani!

Turizam predstavlja nevidljivi izvoz u kojem prodajemo proizvode i usluge državljanima drugih zemalja te primamo ogromne količine deviza, za što ne moramo platiti ni transport. Kada bi se zarada od turizma uračunala u vanjskotrgovinsku razmjenu Republike Hrvatske, izvoz bi bio daleko veći od uvoza.
Turizam potiče ostale industrije. Primjerice, za koga bi građevinari gradili tolike objekte da nema turizma, kome bi električari postavljali instalacije, kome bi vinari plasirali vina a kome ribari svoju ribu, kako bi se otplaćivale autoceste, zračne luke, marine da nema turizma.

Hrvatska danas čak nema niti samostalno ministarstvo turizma što je neprihvatljivo, jer sport i turizam doista imaju male zajedničke strategije, a nautički sektor koji je čisti turizam stavljen je u ministarstvo Pomorstva, prometa i infrastrukture!

Gospodarska grana turizam i nautika danas jesu okosnica razvoja i stabilnosti Hrvatske i bilo koja hrvatska Vlada kao i ured predsjednika države trebaju biti svjesni te činjenice.

Što se prije svi zajedno okrenemo gospodarskim i ekološkim temama, odljev mlađe populacije stanovništva će stati jer će porasti standard i kupovna moć običnog radnika koji je temelj društva!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u