HUBOL pozvao liječnike u Saboru da se vrate liječiti bolesne ljude

Objavljeno 25.10.2020 - IzdvojenoVijesti

HUBOL pozvao liječnike u Saboru da se vrate liječiti bolesne ljude

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je sve liječnike u Hrvatskom saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i vrate se liječenju bolesnih ljudi.

– HUBOL poziva sve liječnike u Saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i sjete se da su liječnici. Sigurni smo da će se za političke funkcije lako naći zamjene, što će za liječničku profesiju u trenucima koji slijede biti nemoguće, napisali su na svom facebooku.

Također, pozvali su i saborski Odbor za zdravstvo koji, kako smatraju, šutke i bez ikakve inicijative gleda što se događa, da se barem ponekim korisnim sastankom i prijedlozima pridruži borbi protiv pandemije.

Iz HUBOL-a tvrde i kako ‘posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora.

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika smatraju i da Nacionalni krizni stožer i Ministarstvo zdravstva nakon više od pola godine i dalje nemaju jasnu i pravovremenu strategiju za ovu ugrozu, te da Vlada na dnevnoj bazi ponavlja mlake preporuke, broj zaraženih i bolesnih brzo raste, a broj kreveta i slobodnih respiratora se smanjuje.

– I najvažnije, broj liječnika i sestara koji s njima znaju raditi, dodaju iz HUBOL-a.

Navode kako odaju iznimno poštovanje umirovljenim liječnicima koji se odazivaju pozivu za aktivaciju radnog statusa, te apeliraju za njihovu maksimalnu zaštitu prilikom ponovnog uključivanja u posao.

Upozoravaju i da je Italija aktivacijom umirovljeničkih potencijala u proljeće ove godine dovela do velikog broja smrti u toj liječničkoj dobnoj skupini. HUBOL, uz ostalo, poziva sve nadležne na što hitnije donošenje odlučnijih mjera, a građane na savjesno i nesebično pridržavanje istih.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama