Humane zvijezde Hrvatske Svjetski dan sporta obilježit će u Primorsko – goranskoj županiji

Objavljeno 24.05.2013 - Sport

Humane zvijezde Hrvatske Svjetski dan sporta obilježit će u Primorsko – goranskoj županiji

Povodom Svjetskog dana sporta, u srijedu 29. svibnja 2013., u Dvorani mladosti u Rijeci, županijski Centar za rehabilitaciju Fortica – Kraljevica, uz pokroviteljstvo Humanih zvijezda Hrvatske i Primorsko – goranske županije, organizira Državni susret MATP-a (Motor activity training program).
Radi se o programu Specijalne olimpijade pokrenutom u SAD-u s ciljem da se u motoričke aktivnosti uključe i osobe s najvećim stupnjem psiho-fizičkih teškoća.
Posebnost ovogodišnjeg programa jest humanitarna revijalna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske, slavnih Vatrenih predvođenih Zvonimirom Bobanom, te veterana NK Rijeke.
Sportsko – humanitarna manifestacija počinje u 10.00 sati svečanim otvaranjem.
Igre traju do 12.30 sati. Poznati sportaši, sudionici nogometne utakmice, pridružit će se sudionicima susreta u 11.30, a zaigrati u 13.00 sati uz budno oko sudaca Ivana Bebeka i Damira Volfa.
Na susretu MATP-a sudjelovat će 250 korisnika raznih ustanova i udruga s područja
cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.
Natjecat će se u sportskom poligonu s elementima sportova kroz koje će se prezentirati vještine ruku, nogu te vještine kretanja za
djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Manifestacija ima posebnu važnost jer omogućava sudjelovanje djece i odraslih osoba s najtežim intelektualnim i tjelesnim teškoćama u društvenim događanjima kao i njihovo socijalno uključivanje u lokalnu zajednicu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama