I u posezoni na Kvarneru se traži soba više

Objavljeno 06.09.2021 - IzdvojenoTurizam

I u posezoni na Kvarneru se traži soba više

Nakon sjajne špice turističke sezone, jednako je dobro počela i posezona. Na Kvarneru su i u rujnu izvrsno popunjeni privatni smještaji i kampovi, a i hoteli, koji su u pandemiji imali najveći pad, posluju mnogo bolje.

Opatijski hotelijeri još imaju pune ruke posla.

– Srpanj i kolovoz su otprilike u našim hotelima bili financijski na razini 2019. godine. Mi smo trenutno na oko 60 posto popunjenosti, dobru najavu imamo i za do kraja mjeseca tako da očekujemo dobar rujna, za sada nam i vrijeme ide na ruku, izjavio je Ivan Sarajlić, glasnogovornik Amadria Park hotela.

– Početak je rujna, a u ovom crikveničkom hotelu i dalje se traži soba više.

– Naša sezona bit će rekordna vjerojatno za Jadran, zapravo sigurno, naš srpanj i kolovoz bili su sjajni. Trenutno su jako dobre najave rujna i ostatka jeseni i zime, ali to moramo uzeti s dozom rezerve, obzirom da ovisimo o epidemiološkim uvjetima, objašnjava Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga Jadran hotela i kampova.

Na crikveničkoj rivijeri trenutačno boravi oko 14 tisuća gostiju.

– Ono što nam govore naši gospodarstvenici, hotelijeri i agencije je da su najave jako dobre za posezonu i nadamo se dobroj turističkoj jeseni, rekla je Marijana Biondić, direktorica TZ-a grada Crikvenice.

– Hoteli svakim danom produljuju svoje poslovanje što nas izuzetno veseli, a kako saznajemo i od privatnog smještaja sve više rade, dolaze rezervacije i za 10. mjesec, kaže Ivana Matušan, direktorica TZ-a grada Raba.

Morsko plavetnilo ono je što oduvijek, pa i u posezoni, privlači goste na Jadran. No ove će godine, slažu se turistički djelatnici, za uspješan nastavak posezone ipak biti važnije to da Jadran ostane narančast na europskoj COVID karti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u