ISTRA JE DOMAĆIN VEČERI POEZIJE I GLAZBE

Objavljeno 18.11.2022 - Zabava

ISTRA JE DOMAĆIN VEČERI POEZIJE I GLAZBE

OPERNA DIVA ANTONELLA MALIS I PJESNIKINJA VESNA BOINOVIĆ GRUBIĆ U ROVINJU

Nesvakidašnja glazbeno – poetska večer očekuje nas za nekoliko dana u Rovinju. Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić u večeri poezije u četvrtak, 24. studenog u 17.30 sati u staroj tvornici duhana Rovinj (Obala Vladimira Nazora 1) predstavit će svoje nagrađivane zbirke. Operna će pak diva Antonella Malis uz klavirsku će pratnju Aleksandra Valenčića otpjevati uglazbljene pjesme kao i neke od najpoznatijih svjestih arija.

Ljubitelji umjetnosti uživati će u mističnim stihovima o ljubavi inspiriranim poimanjem sebe u interakciji s okolinom. Stihovi su to koji nas oslobađaju od emotivnog tereta i svega što nam stoji na duši. Autorica Vesna Boinović Grubić u emotivnom će nas čitanju podsjettit na nikad veću važnost oprosta, emocije kao najvišeg emotivnog razumijevanja. Vesna je do sada je objavila dvije zbirke poezije pod nazivom Takva i 6ti dio mene te tri slikovnice za djecu naziva Žapčeva pjesma, Pjesma o hrani i Sreća.

Antonella Malis je sopranistica zavidne glazbene karijere. Svojim elegantnim i profinjenim glasom očarava publikom diljem svijeta. Uz magisterij, osvaja prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju „Pacem in terris“ talijanske nacionalne TV kuće RAI. Nastupala je pred Papom Ivanom Pavlom II te papom Ratzingerom.

Spoj ove dvije umjetnosti kulturna je čarolija u Istri koja se ne smije propustiti.

Autor: Toni Dabinović

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama