fbpx

Istra je i ovoga Uskrsa najposjećenija u zemlji

Objavljeno 31.03.2024 - IzdvojenoTurizam

Istra je i ovoga Uskrsa najposjećenija u zemlji

Uskrsni vikend ujedno je i uvertira u turističku sezonu. Prema pokazateljima, u Hrvatskoj trenutačno boravi oko 110 tisuća turista, najviše u Istri. Provjerili smo kako se provode u predsezoni…

U savudrijskom hotelu sve miriše na blagdane. Hrana, sport i tematski Uskrs privukli su goste iz susjednih zemalja.

– Ovu sezonu otvorio je prethodni vikend s popunjenosti većom od 90%, naravno, već za Uskrs imamo brojke koje su i veće od toga, kaže Renato Anić, voditelj operacija hotela.

Brojke nisu veće od prošlogodišnjeg Uskrsa, no s obzirom na to da blagdan pada ranije, to nije zabrinjavajuće.

– To je nešto što je uobičajeno i tu nema nikakvih potreba za eventualnim procjenama loše sezone, dapače, koristim priliku da kažem da je stanje rezervacija dobro što se tiče hotela i kampova, i možemo očekivati jednu jako dobru sezonu, kaže Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Istra je i ovoga Uskrsa najposjećenija u zemlji.

– Prema prikupljenim podacima Istru će u narednom periodu posjetiti oko 40 tisuća dolazaka odnosno gostiju, s realizacijom od 170 tisuća noćenja, kaže direktor TZ-a Istre Denis Ivošević.

Otvoreno je 80 hotela, ponajbolje vile u priobalju i unutrašnjosti i 12 kampova. U medulinski kamp stiglo je najviše Nijemaca, Austrijanaca, Slovenaca, Talijana, ali i sve više je i Hrvata.

– Mogu se baviti raznim sportskim aktivnostima u samom kampu i u okolici, ali isto tako za sam Uskrs smo pripremili prigodne programe za djecu, kaže direktorica kampa Jelena Maruškić.

A kad je jugo olujno, kamp se napuni – kajterima.

– Ja sam došao jučer navečer jer je sad za vikend bila prognoza da će puhati sva ova tri dana, ali puše već cijeli tjedan od utorka, neki prijatelji su bili već na Lošinju u utorak, kaže Dean iz Slovenije.

Pa će Uskrs provesti sportski, kao i njegov sunarodnjak Uroš, koji je ovdje već treći put ove godine.

– Super je!, kaže Uroš.

– Ostajemo 12 dana, došli smo kako bismo uživali u suncu, gledali surfere i vozili bicikl, kaže Brigitte iz Njemačke.

A to je dio onoga što predsezona može ponuditi, u iščekivanju one glavne. A ako je vjerovati turističkim stručnjacima, i ona će biti dobra.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama