Izložba “Glowing Globe” otvorena još samo do subote

Objavljeno 21.11.2019 - Kultura

Izložba “Glowing Globe” otvorena još samo do subote

Međunarodnu grupnu izložbu virtualne stvarnosti Glowing Globe u galeriji Kortil moguće je pogledati još samo nekoliko dana, do subote 23. studenog.

Izložba je dio programa Glowing Globe 2019, Science-Fiction-Art Centra za inovativne medije, posvećenog novomedijskoj umjetnosti s naglaskom na virtualnu i proširenu stvarnost. Ovakav projekt donosi revoluciju u umjetnosti i izložbama jer se one u budućnosti neće samo gledati i promatrati, već će se moći intenzivnije osjetiti i doživjeti kroz aktivnije sudjelovanje, primjerice virtualno kretanje po prostoru uz pomoć posebnih naočala, specijaliziranih tableta i raznih aplikacija. Na ovaj način umjetnici postaju i programeri, razmišljajući o svakom segmentu svog rada, o formi u kojoj će ga prikazati, kakva je njegova percepcija bez pomagala, a kakva s pomagalima. Zanimljivo je da utječu i na individualnost doživljaja – iako su posjetitelji okruženi drugima na izložbi, naočale mogu nositi samo jedan po jedan. Na ovaj način posjetitelji dobiju osjećaj da taj rad, u tom kratkom roku, postoji samo za njih.

Glowing Globe prikazuje radove sljedećih umjetnika: Giulia Bowinkel Friedemann Banz, Roderick Coover i Krzysztof Wołe, Ivana Franke, Vladislav Kneževic, Litto aka Litto aka. Daniela Weiss & Anton Lakhontov aka. Patrick K. H., Michael Saup & Matevž Kolenc, Marta Stražicic i Moon Martina Zelenika.

Izložbu je moguće posjetiti radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te u subotu od 10 do 13 sati.

Autor: Ana Bernard

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u