Izložba Lee Čeč u Galeriji Turnac u Novom Vinodolskom

Objavljeno 08.08.2020 - Kultura

Izložba Lee Čeč u Galeriji Turnac u Novom Vinodolskom

U Galeriji Turnac u Novom Vinodolskom 12. kolovoza u 21 sat otvara se izložba riječke umjetnice Lee Čeč. Trideset radova odabranih iz više serija tematski je objedinjeno pod naslovom Intimizmi Lee Čeč. Nakon petnaestak godina prisutnosti na hrvatskoj likovnoj sceni, Lea Čeč ostvarila je raznovrstan opus u kojem se danas razabiru određene konstante njenog umjetničkog djelovanja. Pored crteža kao inherentnog stvaralačkog medija, izložba se referira na sadržaj otkriven u prijenosu unutarnjeg svijeta i psiholoških stanja u vizualni govor.
Izložba je otvorena do 21. kolovoza.

Biografija

Rođena je 1979. u Rijeci. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2006. diplomirala je kiparstvo u klasi profesora Josipa Diminića. Izlagati je počela još za vrijeme studija, a izlagala je na više samostalnih i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoj rad primila je više nagrada i priznanja, među ostalim 2007. prvu nagradu 40. natječaja umjetnosti i kulture Istria Nobilissima u kategoriji likovnih umjetnosti.
Pored likovno-umjetničkog rada, djeluje i u drugim bliskim područjima – grafičkom dizajnu, kuriranju i organizaciji izložbi te pedagoškom radu. U umjetničkom djelovanju često surađuje s drugim umjetnicima te povremeno izvodi intervencije u javnom prostoru.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.
Živi i radi u Rijeci.

“U svojem umjetničkom izražavanju istražujem psihološka stanja, emocije i impresije koje osoba proživljava i doživljava u svakodnevnom životu. Volim umjetnost u svim njenim formama i fascinirana sam ljudskom sposobnošću stvaranja. Moji radovi su intimni, motivira me želja da se izrazim, povežem, da se igram, inspiriraju me izložbe, knjige, a najviše od svega ljudi koji me okružuju. Stvaranje ima više faza koje se međusobno isprepliću: od prvotnog impulsa, stvaranje u glavi slike koju želim materijalizirati, intimni rad, što je zapravo “igra“ sa samom sobom, pokušaj povezivanja s drugim. I pitanje – što mogu dati? Mogu li pružiti utjehu ili mogu li dati ljudima poticaj da se izraze, “igraju“ i zabave? U tu svrhu koristim se najrazličitijim medijima. Uvijek krećem od crteža koji je baza svega, služi mi kao svojevrsni dnevnik, slobodno izražavanje, istraživanje, itd. Mediji koje koristim nakon crteža zapravo ovise o onome što želim postići i o poruci koju želim prenijeti.„

Autor: Lea Čeč

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u