Izložba Noćna smjena Emanuele Lekić

Objavljeno 18.05.2021 - Kultura

Izložba Noćna smjena Emanuele Lekić

U zanimljivom nizu ovogodišnjih samostalnih programa u galeriji Kortil, slijedi izložba Noćna smjena mlade autorice Emanuele Lekić koja će se moći posjetiti od 14. do 29. svibnja.

Izložba Noćna smjena za motive uzima prepoznatljive gradske lokalitete koje pamtimo kao mjesta okupljanja i druženja. Sada ispražnjena i u kasnim noćnim satima, ona evociraju svojevrsnu mističnost i sjetu, a njihova je atmosfera dodatno dojmljiva u trenucima kada su izolacija i otuđenost postali naša svakodnevnica, na neki način i poželjno ponašanje koje se pak štetno odražava na kolektivno mentalno stanje i međuljudske odnose. Noćna smjena nam ukazuje na posljedice izoliranosti pojedinca od svojeg kolektiva, a koje odlikuju tjeskobnost, anksioznost i strah. Premda realistični, ovi motivi bivaju obojeni začudnošću koja dodatno šokira i intrigira gledatelja.

Izložba predstavlja seriju novih slika nastalih nakon završetka Akademije i autoričin je prvi pokušaj stvaranja samostalnog dijaloga s riječkom publikom.

Rodom iz Rijeke, Emanuela Lekić diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te izlagala na značajnim izložbama poput 5. Bienalla slikarstva, Bridges – Nova slika u Laubi te na izložbi 14. Erste Fragmenti na kojoj je i nagrađena Nagradom publike.

Ulaz na izložbu je slobodan, a radno vrijeme Kortila je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Izložbu je podržao Odjel za kulturu Grada Rijeke i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Foto: Juraj Vuglač

Autor: Ana Bernard

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u