fbpx

Izložba oldtimer vozila u središtu Zagreba

Objavljeno 01.04.2024 - Zanimljivosti

Izložba oldtimer vozila u središtu Zagreba

Auto moto oldtimer klub Stari kotači iz Svete Nedelje po 4.put organizirao je izložbu oldtimera na uskrsni ponedjeljak. Izložbom, koja se održala na Europskom trgu i u Kurelčevoj ulici, obilježava se početak sezone za oldtimerska druženja i manifestacije s obzirom da većina vlasnika tijekom zime svoje oldtimere ne vozi.

Izloženo je bilo oko 150 “starih ljepotana” različitih marki i godina proizvodnje iz Hrvatske i inozemstva. Posjetitelji su tako mogli vidjeti od predratnih automobila iz 1936.g. pa sve do modernijih automobila s kraja osamdesetih godina koji su stari više od 30 godina, a koji prema definiciji Svjetske oldtimerske organizacije FIVA spadaju u oldtimere.

Od izloženih marki automobila moglo se vidjeti: Alfa Romeo, Mercedes Benz, Jaguar, MG, Fiat, Ford, Renault, Chevrolet, Cadillac, Velorex, VW, NSU, BMW, Triumph, kao i Fićeki i Zastave 101.

Manji dio izložbe je rezerviran za takozvane Youngtimere- automobile iz kasnih osamdesetih i početka devedesetih godina: Mitsubishi, Opel, Honda, Mercedes Benz. Na izložbi osim članova AM-OTK Stari kotači sudjeluju i članovi drugih oldtimer klubova iz HR kao i vlasnici oldtimera koji nisu članovi u oldtimerskih klubovima.

Klub Stari kotači osnovan je 1995. godine i jedan je od najstarijih oldtimer klubova u Hrvatskoj koji broji više od 200 članova. HR. Osim izložbe, klub uvijek u proljeće organizira oldtimer sajam i tradicionalni međunarodni oldtimer rally- Croatia Classic Marathon.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama