Jazz Time Rijeka na Trsatskoj gradini

Objavljeno 24.05.2022 - Zanimljivosti

Jazz Time Rijeka na Trsatskoj gradini

Međunarodni jazz festival Jazz Time Rijeka, za svoje nam je 31. izdanje, osigurao pravu glazbenu poslasticu. Na Trsatsku Gradinu, sa svojim kvartetom, dolazi legendarni kamerunski glazbenik Richard Bona!

Obožavatelji ga zovu “Afričkim Stingom”, kritičari ga nazivaju profesionalcem, ali zapravo je njegovo jedinstveno i elektrizirajuće povezivanje s publikom ono što ga definira onakvim kakav on zapravo jest – pravi glazbenik.

Glas Richarda Bone kojim se služi bez napora, iznimno umijeće na bas gitari, jedinstven pristup pisanju pjesama/aranžiranja, te sposobnost jednostavnog učenja bilo kojeg instrumenta samo tako da gleda kako ga drugi sviraju, pozicioniralo ga je kao jednog od rijetkih afričkih umjetnika koji je stekao svjetsku reputaciju. Podrijetlom iz Kameruna, Bona je ostao vjeran svojim korijenima, a afrički ritmovi odražavaju se u svakom od njegovih sedam albuma. Tražeći inspiraciju u svom podrijetlu, teme Boninih albuma bave se međunarodnim temama koji odražavaju njegovu želju da koristi glazbu kako bi zauzeo stav o pitanjima koja utječu na potlačene. Richard Bona na Trsatskoj gradini nastupa u subotu, 28.svibnja od 21:00 sat.

Bona će na 31. JazzTimeRijeka nastupiti u sastavu:

Richard Bona: bas & glas
Ciro Manna: gitara
Michael Lecoq: klavijature
Nicolas Viccaro: bubnjevi

Ulaznice za koncert Richarda Bone potražite u Vintage baru na Trsatskoj gradini, na stranici https://www.mojekarte.hr/Karte će biti moguće kupiti i na sam dan koncerta na ulazu Trsatske gradine.

Autor: Petra Peloza Vuherer

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama