JE LI HDZ ZA PUPOVCA, KARADŽIĆA I MLADIĆA, ILI ZA TUĐMANA I EUROPSKE VRIJEDNOSTI???

Objavljeno 11.01.2022 - Vijesti

JE LI HDZ ZA PUPOVCA, KARADŽIĆA I MLADIĆA, ILI ZA TUĐMANA I EUROPSKE VRIJEDNOSTI???

Karolina Vidović Krišto pozvala je HDZ i Plenkovića da skinu maske da da otvoreno kažu koju politiku ustvari zastupaju.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Plenkoviću,
U hrvatskome narodu postoji izreka „uvijek može biti gore“. A hrvatski građani, naviknuti na Vaše kršenje zakona, sudjelovanje u korupciji i zaštiti iste, doživjeli su upravo tu poslovicu kada su iz medija doznali da je član Vaše vladajuće koalicije, Milorad Pupovac, prošle subote sudjelovao na ratnohuškačkom, velikosrpskom i protuustavnom skupu u Banja Luci.
Kao što je poznato, Ustavni sud BiH je Dan Republike srpske, 9. siječnja, proglasio protuustavnim s obzirom na to da se tim datumom obilježava skup na kojemu su osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Biljana Plavšić započeli agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Obilježavanje tog datuma odbacila je i Venecijanska komisija, kao i ogromna većina međunarodne zajednice.
– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac intimno se družio s ljudima kao što je izvjesni general Pandurević, osuđen za genocid u Srebrenici.
– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac sudjelovao je na skupu na kojem se vrijeđala Hrvatska Država te kolektivno vrijeđao hrvatski narod, apsurdnim klevetama, koje nijedan politički analitičar ne može razumjeti – te klevete ne spadaju u političku analizu, već u medicinsku.
– Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac sudjelovao je na skupu gdje je glavnu riječ vodio Milorad Dodik, kojem je SAD prije nekoliko dana proširio sankcije zbog nacionalizma i korupcije.
Gospodine Plenkoviću, Republika Hrvatska članica je Europske Unije u kojoj bi se zakoni trebali primjenjivati jednako prema svim građanima, pa tako i prema Vašem koalicijskom partneru Pupovcu. Pupovac je sudjelovanjem na tom sramotnom, protudemokratskom i protucivilizacijskom skupu, na kojem se slavio genocid, etničko čišćenje i zagovarala velika Srbija, koja izravno prijeti suverenitetu Republike Hrvatske, počinio kazneno djelo. Naime, u članku 325. i u članku 349. Kaznenog zakona upravo su opisane radnje koje je Pupovac počinio, te DORH po službenoj dužnosti mora utvrditi je li protiv Pupovca treba otvoriti kazneni postupak.
Vi, gospodine Plenkoviću, i Vaši saborski zastupnici dužni ste distancirati se od Pupovčevih rabota, te ga trenutačno isključiti iz koalicije, jer ukoliko to ne učinite to bi značilo da je Pupovac u ime vladajuće koalicije, to jest, u Vaše ime sudjelovao na tom skupu.
Nitko Vam nije, gospodine Plenkoviću, dao mandat da Vaša vlada podupire velikosrpsku i antidemokratsku politiku, jer na skupu u Banja Luci nije bilo ni predstavnika Europske unije, niti predstavnika onih država s kojima se smatramo bliskima po demokratskim vrijednostima.
Vi ne možete biti podupiratelj srpske nacionalističke dekadencije i skupa na kojem se umanjuje genocid u Srebrenici te niz etničkih čišćenja koje su srpske snage počinile u Hrvatskoj i u BiH. To bi značilo da Hrvatska staje na stranu velikosrpskog nacionalizma a protiv vrijednosti EU, protiv nevino ubijenih žrtava, protiv njihovih obitelj i protiv civilizacijskih vrijednosti.
Vi i Vaš koalicijski partner biste se trebali opredijeliti – jeste li za Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ili za Tuđmana i europske vrijednosti.
A vama, saborskim zastupnicima HDZ-a, poručujem da ne možete ići u svoje gradove i općine, i zaklinjati se na demokratske i europske vrijednosti te na vrijednosti Domovinskog rata, dok vaš koalicijski partner Pupovac, s kojima držite vlast u Hrvatskoj, sudjeluje na proslavama s ljudima koji otkrivaju spomen-obilježja masovnim ubojicama, kao što je izvjesni major Tepić, koji je svojim zločinima prouzročio desetke ubijenih i ranjenih hrvatskih građana u Bjelovaru.
Vrijeme polaganja računa će vrlo brzo doći!
Karolina Vidović Krišto
Zastupnica
Na znanje:
– Glavnoj državnoj odvjetnici, gospođi Zlati Hrvoj Šipek
– HAZU, svim članovima
– Matici hrvatskoj, predsjedniku gospodinu Miri Gavranu
– Rektorima svih hrvatskih sveučilišta
– Pokretu Majke enklava Srebrenice i Žepe
– HBK, svim biskupima

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama