fbpx

Josip Tadić potpisao za HNK „Rijeku“

Objavljeno 05.06.2013 - Sport

Josip Tadić potpisao za HNK „Rijeku“

Iako je tek nedavno završilo tekuće prvenstvo na „Kantridi“ je još uvijek prometno i burno. Barem što se tiče odlazaka i dolazaka. Uprava bijelih zajedno sa trenerom Kekom je odmah nakon zadnjeg kola odlučila da više ne računa na Neretljaka, Gabrića, Mutomba, Mierzejewskog,  Lisjaka, te Damira Kreilacha koji će karijeru nastaviti u njemačkom Union Berlinu. Što se dolazaka tiče, već i prije kraja prvenstva doveden je Anas Sharbini kao slobodan igrač iz saudijskog Al-Ittihada. Bijelima nakon posudbe iz Osijeka također dolaze Lešković i Kvržić, dok su netom dovedeni Bertoša koji bi tebao biti konkurencija Škarabotu na lijevom boku, te Zlomislić koji bi trebao zaoštriti konkurenciju u veznom redu. Obojica su dovedena iz Širokog Brijega.

 

Osim spomenutih imena jučer je potpisao, a danas je na Kantridi predstavljen i Josip Tadić. Radi se o napadaču koji je ponikao u Osijeku, nakon kojeg je igrao za Bayer Leverkusen, Dinamo, Grenoble Foot, Arminiu Bielefeld, Omoniu, Lechiu Gdańsk i Melbourne Heart. U zadnjoj sezoni u Australiji bilježi učinak od šest golova i tri asistencije u 22 odigrane utakmice. Na Kantridu dolazi kao slobodan igrač.

 

Josip Tadić je profil igrača koji odgovara koncepciji i načinu igre našeg trenera. Tražili smo jednog igrača koji je brz, agresivan i pokretljiv, pa mislim da smo s Josipom napravili dobar posao. – rekao je  sportski direktor bijelih Srećko Juričić.

 

Mogu reći da mi je iznimno drago što sam potpisao za Rijeku. Sretan sam zbog toga, što sam došao u jedan kvalitetan klub sa jednim jasnim ciljem i mogu reći da sam stvarno sretan. Broj golova u sezoni? Ne mogu reći točan broj, ali ja želim da ih bude što više. Također se nadam i dobroj suradnji između mene i Leona Benka. Što se konkurencije tiče, nije me strah. U svakom klubu gdje god dođeš imaš konkurenciju i ona je jedna zdrava stvar koja traži od tebe da daš svoj maksimum, da izboriš mjesto u udarnom sastavu. Rijeka kao prolazna stanica? Ne, nikako. Rijeka je nešto što će trajati, nadam se! – rekao je na svom predstavljanju novi napadač bijelih Josip Tadić.

 

Osim Tadićevog dolaska Srećko Juričić se osvrnuo i na buduće planove kluba kada su u pitanju dolasci. Između ostalog napomenuo je kako se radi na produženju ugovora Danijelu Cesarecu, odnosno Draženu Pilčiću koji bi se na Kantridu mogao vratiti nakon uspješne drugoligaške avanture u Pomorcu, gdje je bio prvi strijelac 2.HNL. Na Kantridi više ne računaju na Krisa Jogana kojem je istekao ugovor o posudbi iz Hellas Verone, a intezivno se radi na dovođenju još jednog zadnjeg veznog igrača i desnog beka. U opciji su inozemna i domaća imena, a dogovor bi mogao biti vrlo ubrzo postignut. – ističe Srećko Juričić koji je već standardno tajnovit kada je riječ o transferima.

 

Piše: Marko Geci

Foto: HNK Rijeka

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama