fbpx

Josipa Lisac ” danas je stanje u hrvatskoj glazbi loše, mizerno”

Objavljeno 07.12.2023 - IzdvojenoZabava

Josipa Lisac ” danas je stanje u hrvatskoj glazbi loše, mizerno”

Josipa Lisac ne može se emitirati na radio postajama u Hrvatskoj jer je njezina glazba previše ART! Upravo to je zaključak većine novokomponiranih glazbenih urednika u Hrvatskoj koji su pali od utjecaj glazbenih žanrova s istoka kao i njihovih izvođača.
Iako svi u Hrvatskoj znamo da je glazbena scena u Hrvatskoj loša kao i stanje na hrvatskoj glazbenoj sceni zbog upitnih novih vlasnika medija, njihovog krivog odabira glavnih urednika, a posebno zbog iznimno loših odabira glazbenih urednika. Iznimka je HRT i hrvatski dnevni portal KIGO.hr gdje se ne favoriziraju glazbenici s istoka kao i glazbeni žanr cajke!
Kakav je utjecaj glazbenih urednika na radio postajama i na televiziji upitao je na televiziji N1 urednik Ilija Jandrić jednu od najvećih ikona glazbene scene Hrvatske Josipu Lisac!
Ona je odgovorila da mi danas nemamo televizijske emisije, tj. ne postoje zabavne emisije gdje se promoviraju novi glazbeni uradci. Postoje glazbene emisije koje su čak i tehnički dobro posložene no one ne predstavljaju nove glazbene uratke, a mi želimo ići naprijed!
Na pitanje novinara “kakvo je stanje u hrvatskoj glazbi danas”?, Josipa lisac odgovara, “pa nije dobro, nije nikako dobro”

Hrvatske glazbene udruge ne vode računa o hrvatskoj glazbi i hrvatskim glazbenicima, a kako kaže Josipa Lisac, uputan je i postotak vrćenja strane glazbe u medijima. danas je to 70 % u korist strane glazbe!

Na pitanje kako objašnjava prodor cajki na hrvatsko tržište Josipa Lisac odgovara ” ja bi rado da ja ne pričam o tome jer se jako puno do sada pričalo o tome” “MENE TO NE ZANIMA”!
Josipa kaže da nema problem s time da da netko rasprodaje koncerte cajki ako će to netko platiti, a za hrvatske skladatelje kaže da ne rade dovoljno hiteva!

Zajednički zaključak većine građana u Hrvatskoj je da u eteru nedostaje više hrvatskih zabavno glazbenih emisija posebno na nacionalnim televizijama gdje će se predstavljati novi uradci hrvatsko glazbene scene.
Zabavno glazbeni programi moraju biti bolji, kvalitetniji na svim razinama.
Josipa Lisac je dobitnica 40 Porina, no tvrdi da slika Porina u javnosti mora biti bolja i treba se početi raditi kvalitetnije tehnički. To je možda i najbolji primjer dizbalansa TV emisije i gledatelja!

link na emisiju PRESSING:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama