JUNIORKE OK SPLIT I JUNIORI OK RIBOLA KAŠTELA ODBOJKAŠKI SU PRVACI HRVATSKE

Objavljeno 16.01.2022 - Sport

JUNIORKE OK SPLIT I JUNIORI OK RIBOLA KAŠTELA ODBOJKAŠKI SU PRVACI HRVATSKE

Na odbojkaškom prvenstvu Hrvatske za juniorke i juniore, održanom u Zadru i Bibinju, titulu prvakinja osvojile su odbojkašice OK Split dok je kod odbojkaša najbolja momčad bila OK Ribola Kaštela. Prvenstvo Hrvatske okupilo je 7 ekipa juniorki i 6 momčadi juniora, a utakmice su se igrale u dvorani Višnjik te OŠ Stjepana Radića.

Juniorke OK Split u finalu su savladale ekipu HAOK Mladost te tako pokazale konačnu nadmoć na Prvenstvu nad drugoplasiranim Mladostašicama. Treće mjesto pripalo je ekipi HAOK Rijeka CO. Prvakinjama Hrvatske najsjajnija odličja je dodijelila Mirjana Milić, srebrne medalje dodijelila je Sandra Baturina dok je brončane medalje dodijelio Frane Žanić.

“Čestitam djevojkama što su finale odradile na vrlo visokom nivou. Iako je utakmica bila teška, djevojke su bile koncentrirane cijelo vrijeme što je pokazao i rezultat 3:0. U cijelom finalu borilo se za svaki poen.” – istaknuo je nakon osvajanja prvenstva trener OK Split Tomislav Karaula te zaključio: “U zadnjih 15 mjeseci kao klub smo osvojili mlađe kadetsko, kadetsko te juniorsko prvenstvo. Rad s mladima se vidi, a to će se u budućnosti odraziti i na našu seniorsku ekipu.’’

Najbolji libero prvenstva je Tia Kovčo iz OK Split, najbolja tehničarka je Kate Lijić također iz OK Split, najbolja blokerica Aurora Papac iz HAOK Mladost, najbolja napadačica Mara Štiglić iz HAOK Rijeka CO, najbolja primačica Ana Burilović iz OK Split dok je najboljom igračicom turnira proglašena Marija Tabak iz OK Split.

U ženskoj konkurenciji na Prvenstvu u grupi A su igrale ekipe ŽOK Vinkovci, HAOK Mladost, OK Pula i OK Split dok su u grupi B igrale ekipe HAOK Rijeka CO, OK Dinamo i ŽOK Osijek.

Momčad OK Ribola Kaštela na turniru je odnijela ukupno pet pobjeda uključujući onu u posljednjoj utakmici nad momčadi MOK Mursa – Osijek. Kaštelani su pokazali odličnu igru, čvrstoću i kvalitetu dostojnu pobjednika. Drugo mjesto tako je pripalo momčadi MOK Mursa – Osijek, a treće mjesto na turniru zauzela je momčad MOK Rijeka. Prvacima Hrvatske medalje je dodijelio Željko Jurčević, srebrne medalje dodijelio je Duško Živković dok je brončana odličja dodijelio Tomislav Čošković.

“Čestitam momcima na obranjenoj i osvojenoj tituli juniorskih prvaka Hrvatske. Zadovoljan sam kako su se nosili s ulogom favorita, te su na kraju to i pokazali na terenu s izgubljenim tek jednim setom na turniru. Još jednom smo pokazali i dokazali kvalitetan rad u školi odbojke iako smo na turniru bili bez prvog dizača Ive Mustapića.’’ – izjavio je nakon utakmice trener OK Ribola Kaštela Ivan Andromak.

Najbolji libero turnira je Kristijan Bečeheli iz kluba MOK Mursa – Osijek, najbolji tehničar Lovro Maglica iz MOK Rijeka, najbolji bloker Bruno Barač iz OK Ribola Kaštela, najbolji pucač Ante Kulušić također iz OK Ribola Kaštela, najbolji primač David Šmital iz MOK Mursa – Osijek, a najboljim igračem turnira proglašen je Nikola Jureta iz OK Ribola Kaštela.

U muškoj konkurenciji na juniorskom Prvenstvu Hrvatske natjecali su se MOK Rijeka, HAOK Mladost, OK Daruvar, OK Zadar, OK Ribola Kaštela i MOK Mursa – Osijek

Autor: Anela Novina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama