Jurčić oštro o Milanoviću i Josipoviću: Navikavaju nas na život u bijedi!

Objavljeno 30.03.2013 - Vijesti

Jurčić oštro o Milanoviću i Josipoviću: Navikavaju nas na život u bijedi!

Ponašaju se kao vatrogasci, ne znaju što rade, kritizirao je ekonomist Vladu zbog lošeg snalaženja u gospodarstvu. Predsjedniku pak zamjera ‘plakanje’ nad zaduženim narodom.

Ekonomski analitičar i nekad bliski suradnik Zorana Milanovića Ljubo Jurčić oštro se u Intervjuu tjedna na Soundsetu obrušio na aktualnu Vladu i predsjednika Republike Ivu Josipovića, a zbog gorućeg problema dužničke krize. Predsjednik je, podsjetimo, zabrinut zbog sve veće zaduženosti građana, zatražio hitno uvođenje osobnog bankrota.

– To je kao kad se netko razboli pa plačemo nad njim, umjesto da rješavamo problem. Te mjere Vlade i predsjednika navikavaju nas na život u bijedi. Na mjestu predsjednika, ja bih pozvao 20-30 ljudi, po par iz svakog sektora, drvo, metal , poljoprivreda, elektrika, i pitao ih: što vam treba da povećate zaposlenost za dvije tisuće ljudi. Da zaposlimo 50-60 tisuća ljudi, Hrvatska bi bila najbržerastuća zemlja u Europi – rekao je Jurčić.

Također, ističe kako Milanovićeva Vlada uopće na zna što radi na području gospodarstva.

– Ponašaju se kao vatrogasci, zaduže se, kad netko traži nešto iz inozemstva, to naprave. A nemaju viziju što je to u hrvatskom interesu i što napraviti da sutra ne uđemo u probleme. Ne poznaju specifičnosti hrvatske situacije. Ne možete tek kad ste došli na vlast početi učiti što je država i što je ekonomija – ustvrdio je Jurčić, dodajući kako vladajući stvaraju nepotrebnu euforiju.

– Stvara se investicijska euforija, koja je potpuno promašen potez. Poslije svake euforije, a bilo ih je jedno 5-6 dosad, Hrvati su se budili u još lošijoj situaciji, s još lošijim osjećajem – zaključio je Jurčić u Intervjuu tjedna na Soundsetu.

Interview tjedna na soundsetu

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama