Kako će Beč dočekati Novu godinu?

Objavljeno 17.12.2014 - Vijesti

Kako će Beč dočekati Novu godinu?

Jubilarna 25. silvestarska šetnja kroz Beč

Ako još niste odlučili kamo na doček Nove godine, predlažemo da se zaputite u jednu od najljepših europskih metropola koja je od Zagreba udaljena svega nekoliko sati vožnje, u Beč.

Bečani su se i ove godine pobrinuli da u najluđoj noći godine nikome ne bude dosadno.

Novogodišnju bečku noć tako možete provesti na nekom od balova po kojima je Beč posebno poznat, u muzeju, u kazalištu, na brodu ili pak u nekom od mnogobrojnih barova i diskoteka.

Svi oni koji se ne boje hladnoće novogodišnju noć pak mogu započeti i na trgu ispred bečke gradske vijećnice (Rathausplatz), gdje će već u 14 sati započeti novogodišnji program gradske radio stanice „Radio Wien“, a glazbeni miks obuhvaća glazbu od 50-ih na ovamo.

Bečka se novogodišnja zabava nakon toga može nastaviti i na bečkom Grabenu, gdje se od 14 sati nadalje pod stručnim vodstvom profesionalnih plesača mogu naučiti i prvi koraci bečkog valcer koji ove godine proslavlja svoj 200. rođendan.

Za sve one koji već suvereno vladaju valcerom, a Novu godinu žele dočekati u visokom društvu, Beč nudi mnogobrojne balove, od koji je najpoznatiji carski bal (Kaiserball) u bečkom dvorcu Hofburg za koji će posjetitelji morati izdvojiti od 155 do 465 eura.

I bečka Kuća glazbe ove je godine pripremila poseban program koji od 14 do 22 sata uključuje razgledavanje muzeja zu besplatan ulaz. Posjetitelji u okviru ovog razgledavanja mogu i sami postati dirigenti na jedan dan te dirigirati virtualnim orkestrom Bečkih filharmoničara, na čijem se repertoaru nalaze i mnogobrojne skladbe tradicionalnog bečkog Novogodišnjeg koncerta.

Svi oni zaljubljenici u klasičnu glazbu koji nisu imali sreće nabaviti karte za izvedbu „Šišmiša“ u bečkoj Državnoj operi nemaju razloga za tugu jer će direktan prijenos koncerta moći pratiti ne velikom platnu postavljenom na trgu Herbert-von-Karajan-Platz.

U poznatoj bečkoj trgovačkoj ulici Kärtner Straße posjetitelje će zabavljati poznati DJ-evi, Trg Marije Terezije rezerviran je za ljubitelje karaoka, a ponoćni će vatromet silvestarskim „šetačima“ zasigurno osvijetliti put i do Heldenplatza ili Pratera.

Za tjelesnu okrepu svih onih koji novogodišnju noć namjeravaju provesti na otvorenom pobrinut će se ukupno 60 ugostitelja, a jutarnji mamurluk se u Beču najbolje liječi krepkim doručkom na trgu ispred gradske vijećnice, gdje se od 11 sati uživo može pratiti i prijenos Novogodišnjeg koncerta.

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama